октябрь 31, 2013
Empire: Un imperiu la tine acasă
Empire – reprezintă o strălucire orbitoare şi o splendoare specifică apusului clasicismului. Odăile mobilate în stilul Empire vor impresiona cu siguranţă amatorii de lux şi eleganţă.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Empire – reprezintă o strălucire orbitoare şi o splendoare specifică apusului clasicismului. Odăile mobilate în stilul Empire vor impresiona cu siguranţă amatorii de lux şi eleganţă. Atmosfera somptuoasă care domneşte în aceste apartamente vă va transpune în secolul al XIX-lea.

Trăsături distinctive                

Încăperile în stil Empire denotă lux regal, somptuozitate, cu forme masive, cu motive simetrice, de o regularitate rigidă. Acest stil este adoptat de către amatorii unui decor luxuriant, a ornamentelor aurite, frescelor, tavanelor cu muluri, arcadelor, coloanelor şi cornişelor. Un detaliu important al stilului Empire este reprezentat de multitudinea de oglinzi. De obicei, elementele decorative sunt sub formă de cap şi picioare de lei, grifoni mistice, sfincşi.

Pereţii sunt tapiţaţi cu mahon şi elemente din bronz. Apropo, mobilierul din aceste camere are, de obicei, un aspect masiv şi rigid, caracteristic, într-o oarecare măsură, sitului antic. Asemănător unui tron, maiestosul pat din mahon este împodobit cu baldachine fastuoase, coloane, figuri geometrice sau basoreliefuri. „Spiritul imperial” este intensificat prin elemente de decor, cum ar fi armurile, torțele, coroanele de lauri, obiectele de uz casnic etrusce, ornamentele antice şi frescele renascentiste.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE octombrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.70770120620728