декабрь 02, 2013
Dominicana. Trecerea de la iarnă la vară
Bătaia ceasului şi şampania – iată principalele semne distinctive ale serii de Revelion. Fiecare persoană este liberă să decidă unde să o petreacă frumos: acasă, în Laponia sau poate chiar pe plaja fierbinte.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Bătaia ceasului, şampania, dorinţele, scrise pe o foiţă – iată principalele semne distinctive ale serii de Revelion. Fiecare persoană este liberă să decidă unde o să o petreacă frumos: acasă, în Laponia sau chiar pe plaja fierbinte. Pentru cei ce iubesc vara, destinaţia perfectă este Republica Dominicană.

N-o să vă plictisiţi

Pentru a pleca într-o călătorie spre Republica Dominicană nu este necesară obţinerea unei vize din timp. Ea se acordă tuturor la sosirea în aeroport, acesta fiind un  mare avantaj pentru cei care aleg această destinaţie.

Am ales să ne odihnim în staţiunea litorală Juan Dolio, care se află la jumătatea distanţei dintre capitala Republicii Dominicane – oraşul Santo Domingo şi La Romana. Am ales această locaţie, deoarece ne pune la dispoziţie o gamă largă de hoteluri şi restaurante cu o bucătărie delicioasă chiar pe litoral. Timp de două săptămâni petrecute în Juan Dolio, nu am regretat nicio clipă alegerea pe care am făcut-o. La recomandările prietenilor ne-am oprit în hotelul Coral Costa Caribe. Acesta este situat pe o frumoasă plajă cu nisip alb şi este înconjurat de grădini tropicale. Tocmai din acest motiv, atunci când soarele era la zenit, ne ascundeam de căldură în grădină, unde cresc plante tropicale de o frumuseţe rară. Apropo, pe unele dintre acestea le puteam doar admira, fără ca să le atingem – putând avea efecte foarte nocive asupra sănătăţii. De aceea, este foarte important să asculţi instrucţiunile ghidului sau a reprezentantului agenţiei de turism.

Republica Dominicană reprezintă o destinaţie ideală pentru acele persoane  care preferă odihna activă. Indiferent dacă vă aflați în hotel sau pe plajă, aveți posibilitatea să practicați diverse activităţi, precum scufundări, windsurfing, snorkeling, golf, tenis. Pentru cei care preferă excursiile, recomand oraşele La Romana şi Santo Domingo.

La Romana

La Romana este al treilea ca mărime oraş din Republica Dominicană. Este cunoscut pentru zona cu trecere interzisă a acestuia, Casa de Campo, unde sunt construite vilele milionarilor. De îndată ce am ajuns în oraş am mers în parcul Duarte. Este un loc nemaipomenit de frumos, cu văi pitoreşti, plantaţii de trestie-de-zahăr, copaci de lămâie şi portocale. Vă recomand cu insistenţă să vizitaţi plaja Bayahibe, să admiraţi plajele ce abundă în palmieri de cocos, care creează o privelişte cu totul îmbietoare. Soarele şi plaja nisipoasă vă vor transpune într-o adevărată poveste tropicală.

Santo Domingo

Dacă e să traducem din limba spaniolă, Santo Domingo înseamnă Sfânta Înviere. Legenda spune că tocmai în această zi a fost fondat oraşul. Catedrala din Santo Domingo trebuie vizitată neapărat. Este un edificiu extraordinar de frumos, construit din calcar, a cărui cromatică combină armonios nuanțele de coral și auriu. În interior puteţi admira o bogată colecţie de statui sculptate în lemn, mobilă, bijuterii şi veselă din argint.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE decembrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.82053923606873