апрель 29, 2013
Bărbatul lunii. Iurie Harmelin
Conducătorul de neînlocuit al teatrului „Pe strada Trandafirilor”.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dosar AQ

S-a născut în 1954, în oraşul Chişinău.

A absolvit Institutul de stat de limbi străini din Peatigorsk, „Profesor de limbă engleză şi germană”, Şcoala Teatrală Superioară „B.V. Şciukin” din Moscova, specialitatea Regie, de pe lângă Teatrul Academic „Evg.Vahtangov”.

Fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „Pe Strada Trandafirilor”.

Maestru emerit al artei al Republicii Moldova.

Profesor emerit al Republicii Moldova.
Cavalerul ordinului Gloria Muncii.

 

Dle Iurie, am observat că purtaţi un şnuruleţ roşu la mână. Toţi actorii de teatru sunt persoane superstiţioase, nu-i aşa?

Probabil. Există o superstiţie foarte populară în rândul actorilor. De exemplu, dacă actorul scapă din mână textul, se aşează neapărat pe el şi se ridică împreună cu acesta. În ceea ce mă priveşte, nu toate superstiţiile prezintă aceeaşi importanţă. Înainte de spectacol mulţi regizori nu se rad, ceea ce este o aberaţie. Şnurul roşu îl port pentru că soţia a insistat. Dar nu ştiu dacă mă protejează de careva rele. Pisica neagră totuşi încerc s-o ocolesc. Şi atunci când stau în sală, alături de spectatori, şi văd că spectacolul a avut succes, scuip încet peste umărul stâng, în mod 

 

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE mai-2013

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.78084754943848