Ianuarie 24, 2024
Vor fi scose la vânzare primele porții de friptură de vită cultivată în laborator. Cum se obține carnea, de fapt
După ce americanii au aprobat vânzarea de carne de pui fabricată în laborator, o companie a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal. Anunțul a fost făcut, de curând, de către oficialităţile sanitare din această ţară.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De curând, oficialităţile sanitare au declarat că o companie israeliană a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal.

Ei bine, această măsură a fost aprobată, anul trecut, în Statele Unite, a cărnii de pui cultivate în laborator.

Este vorba despre Aleph Farms, din Israel, care a primit o autorizare iniţială din partea Ministerului israelian al Sănătăţii în luna decembrie 2023, scrie spynews.ro

Mai mult decât atât, măsura a fost anunţată, în cursul zilei de miercuri, de către premierul israelian Benjamin Netanyahu. Totodată, această acțiune a fost numită „o inovaţie globală”.

Și asta nu este tot. Potrivit declarațiilor făcute de firmă, se pare că aceasta intenţionează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienţii din Israel.

Americanii au aprobat vânzarea de carne de pui fabricată în laborator

Acest tip de carne de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California.

Însă, autorităţile de reglementare trebuie încă să aprobe etichetele companiei şi să efectueze o inspecţie finală, a declarat Yoav Reisler, de la Aleph Farms. Astfel, abia după aceea ar putea dura luni de zile până când produsul va fi servit clienţilor.

Carnea cultivată este crescută în rezervoare de oțel

În acest fel, Aleph Farms se alătură Upside Foods şi Good Meat, care sunt două companii cu sediul în California care au primit, de asemnea, undă verde pentru a vinde pui de cultură în Statele Unite, în luna iunie 2023.

Cu toate acestea, peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator.

Potrivit cercetărilor, carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oţel, folosind celule care provin de la un animal viu, de la un ovul fertilizat sau de la o bancă specială de celule stocate.

Despre aceste celule originale se știe că sunt combinate cu nutrienţi speciali pentru a le ajuta să crească în mase sau foi de carne care sunt modelate în alimente familiare, cum ar fi cotletele sau friptura.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3564534187317