Mai 30, 2022
Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în pictura Mona Lisa (video)

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Admiratorii de artă care se aflau în incinta muzeului Louvre au rămas cu gura căscată în momentul în care un bărbat deghizat în femeie s-a ridicat brusc din scaunul cu rotile și a aruncat o prăjitură peste pictura Mona Lisa a lui Leonardo Da Vinci.

După cum se poate vedea în imaginile video, bărbatul purta o perucă și haine feminine. Incidentul s-a soldat fără pagube. Portretul este acoperit cu o sticla protectoare, care nu permite deteriorarea operelor de artă.

Individul și-a explicat fapta prin dorința de a atrage atenția tuturor asupra problemelor planetei: "Gândiți-vă la Pământ, artiștii se gândesc la Pământ. Toți artiștii se gândesc la Pământ! Deceea am facut-o...", a strigat el către mulțime. Filmările video de la fața locului au devenit virale în toata lumea.

Forțele de securitate au intervenit imedia și l-au scos pe bărbat din muzeu.

La momentul actual, Mona Lisa a lui Leonardo Da Vinci e cea mai protejată pictura din lume, deoarece în trecut au mai avut loc tentative de a deteriora opera de artă. În 2009 o rusoaică a aruncat cu o ceașcă asupra tabloului, iar în 1974 o persoană a incercat să disturgă celebra pânză cu un spray roșu.



citeste și
SQL exec time = 0.8170154094696