Aprilie 04, 2024
Topul celor mai bogate 10 femei din lume în 2024
Cele mai bogate femei din lume în 2024 sunt recunoscute pentru că, în ciuda faptului că lumea bogăției este predominant masculină, reușesc să se descurce bine în clasamentul Forbes în prezent.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În anul 2024, cele mai bogate femei din lume continuă să fie o sursă de inspirație pentru milioane de femei din întreaga lume. Cu averi impresionante și afaceri de succes, aceste femei demonstrează că nu există limite în ceea ce privește succesul financiar. Printre aceste femei se numără lideri din domenii precum tehnologia, comerțul online, industria cosmetică și multe altele. Cu determinare, inteligență și o viziune clară, aceste femei au reușit să își construiască imperii financiare și să se claseze printre cei mai bogați oameni din lume.

În versiunea din 2010 erau 91 de femei miliardare, paisprezece ani mai târziu sunt deja 337. O creștere semnificativă. Cum obțin acele femei toți acești bani? Este trist de spus, dar nu este la fel ca bărbații. Ei se bazează pe muncă asiduă, pe fundalul potrivit și uneori doar pe noroc pur. Această listă constă în principal din moștenitori foarte bogați, scrie articolplus.ro

Abigail Johnson – 28,6 miliarde de dolari

Abigail Johnson

În calitate de CEO al Fidelity Investments, Abigail Johnson a transformat industria serviciilor financiare prin concentrarea ei pe serviciul pentru clienți, inovație și tehnologie. Sub conducerea ei, Fidelity s-a transformat într-unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, cu un accent puternic pe monedele digitale și tehnologiile blockchain.

Savitri Jindal – 29,4 miliarde de dolari

În calitate de matriarhă a grupului Jindal, un conglomerat indian activ în oțel, energie, ciment și infrastructură, Savitri Jindal reprezintă o figură inspiratoare a liderului feminin într-o industrie dominată de bărbați.

După moartea soțului ei, ea a preluat conducerea companiei și a condus-o la noi culmi. Sub supravegherea ei, Grupul Jindal nu numai că s-a extins, ci și-a angajat și sustenabilitatea și responsabilitatea socială.

Rafaela Aponte-Diamant – 30 miliarde dolari

Rafaela Aponte-Diamant, co-fondatoare și forță motrice cheie din spatele MSC (Mediterranean Shipping Company), este cunoscută pentru contribuția ei impresionantă la industria mondială de transport maritim. Împreună cu soțul ei, a construit MSC dintr-o singură navă în 1970 într-unul dintre cele mai mari transportatoare de containere din lume.

Viziunea și conducerea ei nu numai că au determinat expansiunea companiei, dar au contribuit și în mod semnificativ la modernizarea și eficiența industriei de transport maritim. Dincolo de succesele sale în afaceri, Aponte-Diamant este activă și în proiecte filantropice, în special cele care vizează îmbunătățirea vieții și condițiilor de muncă ale marinarilor.

Gina Rinehart – 30,2 miliarde de dolari

Gina Rinehart 

Miriam Adelson – 33,8 milioane de dolari

Miriam Adelson 

Fiind văduva magnatului de cazinou Sheldon Adelson, Miriam Adelson și-a folosit influența pentru a construi pe baza moștenirii de afaceri și filantropică a soțului ei. Implicarea ei în cercetarea medicală și sprijinirea diferitelor proiecte culturale și educaționale reflectă angajamentul ei de a promova sănătatea, știința și educația la nivel mondial.

MacKenzie Scott – 34,5 miliarde de dolari

MacKenzie, 48 de ani, s-a căsătorit cu Jeff Bezos (acum cel mai bogat om din lume) în 1993, când au lucrat împreună la un fond speculativ. Ea a fost unul dintre primii angajați la amazon.com și a fost întotdeauna implicată în organizație. Cei doi au decis să divorțeze în 2018 și în 2019 s-a stabilit că aceasta a primit 4% din acțiunile Amazon, în valoare de 35,6 miliarde de dolari!

La fel ca mulți alți miliardari, ea a semnat „Giving Pledge” al lui Bill Gates, ceea ce înseamnă că va dona cât mai mult din averea ei unor organizații de caritate. Un adevărat filantrop. Acum câțiva ani era mult mai sus pe listă, așa că și această femeie bogată se ține de cuvânt.

Jacqueline Mars – 39,8 miliarde de dolari

Jacqueline Mars

Pentru multe dintre femeile de pe această listă, puteți spune după numele lor de familie cum au devenit bogate. Companie Marte a fost fondată de Frank C. Mars, bunicul lui Jacqueline. Vânzarea de bomboane s-a dovedit a fi o afacere de aur. Acțiunile au rămas în mare parte în familie. După tatăl Forrest Mars, Jacqueline este în prezent norocoasa care gestionează enorma avere a familiei.

Julia Koch – 60,1 miliarde de dolari

David și Charles Koch au fost de ani de zile în topul celor mai bogați 10 oameni din lume. Și-au construit capitalul cu compania lor Koch Industries, o multinațională activă în sectorul petrolului, chimică, comerț și investiții. În 2019, David Koch a murit, iar Julia și copiii ei au primit 42% din acțiunile companiei.

Alice Walton – 64,8 miliarde de dolari

Alice Walton este a 17-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 44,4 miliarde de dolari. Toată această bogăție provine de la unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din lume: Walmart. Ea deține acțiuni Walmart în valoare de unsprezece miliarde. Frații ei conduc compania, Alice preferă să lucreze in artă. Este o mare iubitoare de artă care a cumpărat multe colecții de artă. Ea este, de asemenea, activă politic. Ea donează cu generozitate partidului republican.

Françoise Bettencourt Meyers – 99,5 miliarde de dolari

Povestea francezei Françoise Bettencourt Meyers ar putea fi ușor transformată într-un film. De la moartea mamei sale, în septembrie 2017, ea este cea mai bogată femeie din lume. Moștenitoarea companiei L`Oreal. Françoise s-a căsătorit cu Jean-Pierre Meyers, nepotul unui rabin ucis în timpul războiului. Ea a decis să-și crească copiii evrei. Și în timp ce bunicul ei a fost judecat după război pentru colaborare cu nemții. Ea își petrece timpul în principal scriind comentarii biblice și promovând cooperarea dintre creștini și evrei.

Cea mai bogată femeie olandeză: Charlene de Carvalho-Heineken – 17 miliarde de dolari

A deveni miliardar pur și simplu prin naștere. I s-a întâmplat celei mai bogate femei olandeze Charlene Heineken. Tatăl ei a fost Freddy Heineken, bărbatul din spatele brandului de bere faimos în întreaga lume. Când a murit în 2002, Charlene a primit trei miliarde de dolari drept moștenire. Ea deține, de asemenea, 25% din toate acțiunile Heineken și este și director al companiei. Este imposibil de spus dacă se datorează abilității sale fantastice pentru afaceri sau pur și simplu faptului că berea este consumată în întreaga lume. Faptul este că moștenirea ei s-a înmulțit acum la o sumă astronomică.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.5628969669342