Ianuarie 31, 2017
Tendințe de frumusețe periculoase din anii trecuți
Într-un fel sau altul, oamenii au fost și rămân ostaticii modei. Acum, colora cu arsen, ceea ce ducea la intoxicație și moarte. desigur, putem mai ușor reflecta asupra acestui subiect, pentru că avem o gamă largă de produse de machiaj și haine din care putem alege. AQUARELLE îți prezintă cele mai teribile și neobișnuite măsuri întreprinse în calea spre frumusețea ideală.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Corsetul

Vine din epoca Renașterii și a atins apogeul popularității în epoca victoriană. Femeile și-au deformat și chiar rupt coastele încă mult timp pentru a obține volumul dorit al bustului și o talie de viespe.

2. Jumulirea părului din cap

Femeile mergeau la acest pas disperat din dorința de a crea impresia unei frunți înalte.

3. Pielea albă ca zăpada

Doamnele foloseau o combinație de substanțe chimice și înălbitoare, inclusiv sulful și plumbul, pentru a da un ton mai palid pielii. Din această cauză, ele sufereau de maladii ale acestui organ.

4. Machiajul

Metodele folosite includeau utilizarea unor elemente chimice letale, precum arsenul, mercurul, plumbul și creta, ceea ce cauza intoxicații și alte boli.

5. Trena și construcțiile metalice

Doamnele din perioadele trecute purtau trene lungi de câțiva metri, crinoline uriașe, construcții de 8-10 kg pe spate doar pentru ca rochia să se aranjeze în modul cuvenit acelor timpuri. Din acest motiv, sufereau de dureri de spate și de picioare.

6. Perucile

În secolul al XVI-lea purtarea unei peruci era în topul popularității. De multe ori, cu peruci de calitate se puteau lăuda doar oamenii cu adevărat bogați. Oamenii de rând au început să chelească în masă din cauza materiei prime de calitate joasă a perucilor lor și din cauză că nu pătrundea aerul la părul natural.

7. Tocurile

Câte ceva s-a păstrat până în zilele noastre, cea mai mare bucurie a femeilor- tocul înalt. Însă în acel timp tocurile erau mai puțin sigure, chiar ucigașe putem spune și cauzau cel puțin boli de spate, picioare și genunchi.

8. Sinofrisul

Acum este, desigur, aproape o tragedie a vieții. Dar în Grecia și Roma antică sprânceana unită era un semn al pasiunii și inteligenței și în căutarea iubitului domnișoarele recurgeau adesea la metode radicale- își lipeau sprâncene false din păr de animale.

9. Îndepărtarea sprâncenelor și a genelor

A existat și o astfel de epocă, atunci când, din contra, pentru a mări vizual ovalul feței și a sublinia fruntea înaltă, se smulgeau genele, iar sprâncenele erau rase.

10. Culoarea verde

În epoca victoriană o nouă culoare era foarte la modă. Culoarea verde se obținea printr-o metodă extrem de periculoasă- stofa se colora cu arsen, ceea ce ducea la intoxicație și moarte.



citeste și
SQL exec time = 0.95826363563538