Septembrie 06, 2023
Țara unde primești bani dacă te căsătorești. Ce condiții trebuie sa îndeplinească viitoarele mirese
O țară din lume a luat o măsură mai puțin obișnuită! Este vorba, mai exact, despre o provincie din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă" după căsătorie. Ce sumă oferă statul mireselor. Decizia a fost luată în urma scăderii drastice a numărului de căsătorii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Autoritățile dintr-o provincie din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă" în valoare de 1.000 de yuani, adică 126 de euro, în urma căsătoriei dintre doi tineri, asta doar cu condiția ca mireasa să aibă vârsta de 25 de ani sau mai puțin.

O provincie din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă" după căsătorie

Ei bine, decizia a fost luată în urma statisticilor, asta după ce țara s-a confruntat cu o scădere drastică a numărului de căsătorii. În acest fel, se încearcă stimularea tinerilor să facă acest pas, scrie spynews.ro

Anunțul a fost publicat, în cursul săptămânii trecute, pe contul oficial WeChat al localității Changshan. Mai mult, această decizie are că scop promovarea căsătoriei și a procreării adecvate vârstei. Mai mult decât atât, sunt incluse o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

Îngrijorate, autoritățile încearcă să implementeze o serie de măsuri, după ce a fost înregistrată prima scădere a populației Chinei din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă a populației,

Vârsta minimă legală pentru căsătorie, în China, este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei. Cu toate acestea, numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut, lucru ce a dus la scăderea natalității din cauza politicilor oficiale care îngreunează sarcina femeilor singure de a avea copii.

Cele mai puține căsătorii din 1986 și până în prezent

În China, din anul 1986 și până în anul 2022, rata căsătoriilor a atins un minim istoric. Potrivit datelor guvernamentale publicate în iunie, este vorba despre 6,8 milioane, cel mai mic nivel din 1986. în cursul anului trecut, au fost cu 800.000 de căsătorii mai puține față de anul 2021.

În schimb, de cealaltă parte, rata de fertilitate din China, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un minim record de 1,09 în 2022.

Chiar și costurile ridicate pentru îngrijirea copiilor și dorința femeilor de a avea o carieră le-au descurajat pe acestea să aibă mai mulți copii sau chiar unul, în timp ce discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale sunt încă răspândite în întreaga țară



citeste și
SQL exec time = 0.56275081634521