Octombrie 11, 2022
Soția ambasadorului Ucrainei a cântat în limba română, în centrul Chișinăului
Olesea Șevcenko, soția ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova Marko Șevcenko, a cântat celebrul cântec ucrainean „Cervona kalina” (Червона калина) tradus în limba română. Soția diplomatului a ales să interpreteze melodia în centrul Chișinăului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Piesa este reprezentativă pentru poporul ucrainean de la începutul războiului în Ucraina. Rusia a numit-o „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”.

Amintim că recent Miss Crimeea a fost amendată cu 40 de mii de ruble și forțată să-și ceară scuze în public pentru că a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина).

Anterior, un tribunal rus a tras la răspundere și șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.

Sursa - newsmaker.md



citeste și
SQL exec time = 1.2116031646729