Februarie 22, 2017
Sfaturi de aur de la Coco Chanel
Ea este cea care a revoluţionat cu îndrăzneală lumea modei şi despre care se vor mai scrie încă pagini întregi de romane sau scenarii de film. A devenit un simbol al eleganţei, al feminităţii şi-al gustului rafinat. Iată câteva sfaturi de stil şi modă, marca Coco Chanel care rămân actuale decenii la rând.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Parfumul este la fel de important ca rochia de pe tine

Coco Chanel acorda o atenţie deosebită parfumului, de aici şi renumitul parfum marca Coco Chanel. Poate fi mult spus, dar ea afirma că viitorul unei femei depinde de parfumul pe care-l întrebuinţează, iar dacă nu are parfum, nici nu are viitor. Parfumul trebuie să-l aplici în zonele în care vrei să fii sărutată, afirma creatoarea de modă.

Rochia neagrăun accesoriu must-have în garderoba fiecărei femei

Până la Coco Chanel rochia neagră era asociată cu doliu. Creatoarea de modă a schimbat însă această idee în sec. XX, transformând little black dress într-un echivalent al clasicului şi-al eleganţei. Şi-a dorit să creeze o piesă vestimentară atât pentru zi, cât şi pentru seară, feminină şi versatilă.

Accesoriile fac diferenţa

Nici nu-ţi imaginezi cât de mult îţi pot schimba ele imaginea. În multe fotografii, observăm cum Coco Chanel poartă mereu bijuterii şi accesorii. Nu e fotografie în care să nu aibă măcar o bască, un colier elegant de perle, o camee sau brăţări cu rubine, smaralde şi pietre semipreţioase.

Luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu este lux

Coco Chanel nu crea haine doar de dragul modei. Confortul şi încrederea clienţilor când purtau aceste accesorii era mai presus de trenduri. Iată cum se explică faptul că Coco Chanel a introdus în modă tocurile joase, bluzele fără mânecă purtate sub sacouri şi genţile cu barete lungi- toate pentru a oferi confort.

Simplitatea este cheia adevăratei eleganţe

„Moda dispare, doar stilul rămâne”, spunea Coco Chanel. Eleganţa nu înseamnă accesorii opulente şi piese vestimentare extravagante şi ţipătoare. Aceasta presupune moderaţie, stil şi bun gust. Hainele simple vor fi mereu la fel de actuale. Gandeşte-te doar la piesele vestimentare atemporale, ele sunt întotdeauna simple: the little black dress, cămaşa albă, pantalonii negri, fusta creion sau piesele pastelate.



citeste și
SQL exec time = 3.0307354927063