Aprilie 23, 2024
Orașul din Europa care interzice înghețata după miezul nopții. De ce au luat autoritățile această decizie
Vești proaste pentru turiștii care vor ajunge în Milano! Autoritățile au decis că, după miezul nopții, nu vor mai putea mânca înghețată. De ce au luat autoritățile o astfel de decizie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În Milano, autoritățile încearcă să-i ajute pe cetățeni să doarmă mai bine și să calmeze viața de noapte printr-o ordonanță care va introduce "interzicerea vânzării și a consumului de alimente și băuturi de orice fel, alcoolice și nealcoolice la pachet", până la ora 6 dimineața, scrie spynews.ro

Ideea conducerii municipalității de a interzice vânzarea și consumul de alimente și băuturi de orice fel, alcoolice și nealcoolice la pachet, nu a fost deloc pe placul comercianților.

Potrivit documentului, care nu este încă ordonanța propriu-zisă, barurile și restaurantele din cartierele clasice ale vieții de noapte milaneze vor trebui să își coboare obloanele la miezul nopții începând cu 17 mai și până pe data de 4 noiembrie. Sursa anterior menționată scrie că sunt 12 cartiere și zone afectate, care vor avea la dispoziție 20 de zile pentru a face observații și solicitări administrației.

Închiderile forțate vor începe în zonele cele mai haotice pe timp de noapte, cum ar fi Corso Como, Arco della Pace, cartierul Isola, Garibaldi, Darsena și cartierele Navigli, Nolo, Lazzaretto și Sarpi.

Această decizie ar fi fost luată pentru a-i proteja pe cei care locuiesc în aceste zone unde e deseori haos, bătăi, dar și o aglomerație incontrolabilă.

Comercianții au propus interzicerea consumului, și nu a vânzărilor

Este pentru prima dată când Milano a experimentat o ordonanță împotriva vieții de noapte pentru o perioadă atât de lungă de timp. Deși comercianții au propus interzicerea consumului și nu a vânzărilor, primarul din Milano a ținut să sublinieze că locuiește "la optzeci de metri de via Melzo, zona de noapte din Milano, iar problema este consumul, oamenii consumă pe stradă, deci problema este puțin legată" de vânzări.

În ceea ce privește problema dehors-urilor care vor trebui să se închidă primele odată cu ordonanța, el a spus: "Înțeleg că pot fi o modalitate de a ține situația sub control, dar când le ai sub ferestrele tale, după o anumită oră, sunt o pacoste. Pot exista mai multe formule, noi am identificat una și suntem foarte dispuși să o modificăm în timp. Între timp, o vom face anul acesta, pentru că plângerile cetățenilor au explodat.", scrie sursa anterior menționată.



citeste și
SQL exec time = 0.65244507789612