Martie 19, 2022
Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova: Mi-e rusine
Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova și s-a alăturat Baletului Național Olandez. Decizia a fost luată în urma „acestei catrastofe globale”, iar celebra balerină a condamnat acțiunile conducătorului rus.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Olga Smirnova, o balerină de talie internațională, care a denunțat recent invazia trupelor ruse în Ucraina. Aceasta a renunțat la Teatrul din Moscova și s-a alăturat Baletului Național Olandez. Anunțul a fost publicat de organizația din Amsterdam, scrie washingtonpost.com.

Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova

„Întreaga companie este încântătoare și energică. Este un artist frumos și o persoană superbă. Este ceva cu adevărat magic la ea. Dansează cu tot sufletul. Faptul că s-a alăturat organizației noastre este cu adevărat minunat. Situația în urma căreia s-a luat această decizie este cu adevărat tragică”, a spus Directorul artistic Ted Brandsen la telefon din Amsterdam.

Olga Smirnova, fotografie portret, pe un fundal albastru 

Într-o mișcare curajoasă, dar riscantă, Smirnova a condamnat războiul din Ucraina într-o postare pe platforma Telegram. E a spus: „Nu putem rămâne indiferenți acestei catrastrofe”.

„Nu am crezut niciodată că o să-mi fie rușine de Rusia”, a scris balerina în continuarea mesajului ei. Aceasta s-a descris ca fiind un sfert ucraineancă, cu un bunic din Ucraina. Cu toate acestea, nu doar acest lucru a determinat-o să ia această decizie de a scrie despre Rusia: „Noi continuăm să trăim ca și cum acesta ar fi secolul al XX-lea. Acum simt că o linie a fost desenată și separă înainte și după. Doare când vezi că oamenii mor. Că oamenii își pierd acoperișurile de deasupra capului. Că sunt forțați să-și părăseacă locuințele”.

Sursa: catine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71349239349365