Aprilie 25, 2022
Mesajul de Paşte al lui Volodimir Zelenski: "Nu vom fi distruşi de nicio hoardă ori răutate”
La exact două luni după lansarea invaziei forţelor ruse, Ucraina a sărbătorit un Paşte amar, liderul de la Kiev rugându-se pentru pace și prosperitate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de Paștele ortodox, adresându-se lumii dintr-un loc simbolic, Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, leagănul creștinismului slav. El s-a rugat pentru o "copilărie, tinereţe şi bătrâneţe fericite" pentru toţi copiii ucraineni.

"De Paște, îi cerem lui Dumnezeu să ne îndeplinească dorinţa cea mare: să vină o altă zi mare, în care în Ucraina să fie pace şi, odată cu ea, armonie și prosperitate eternă”, spune preşedintele Zelenski. „Cu noi sunt adevărul, oamenii și Dumnezeu”, a întărit el.

"Credem în continuare în victoria Ucrainei şi suntem convinşi că nu vom fi distruşi de nicio hoardă ori răutate", a spus Zelenski, în mesajul video filmat aproape cinematorafic din interiorul catedralei din Kiev.

Volodimir Zelenski mesaj de Paste din catedrala din Kiev (3) jpg 

"Dă-le fiecărui băiat şi fiecărei fete o copilărie, o tinereţe şi o bătrâneţe fericite, să uite măcar un pic din copilăria îngrozitoare din timpul războiului. (...) Ai grijă de mamele noastre, dă-le putere celor care aşteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război, dă-le forţă celor care din păcate nu-şi vor vedea copilul întors de pe front", a mai spus Zelenski.

 

"De Paște, îi cerem lui Dumnezeu un mare har pentru a ne îndeplini marele nostru vis – aceasta este o altă zi mare – ziua în care o mare pace va veni în Ucraina. Și odată cu ea – armonie și prosperitate veșnică. Cu credință și încredere în aceasta – vă felicit pe toți de Paști. Aveți grijă de voi înșivă. Aveți grijă de cei dragi vouă. Aveți grijă de Ucraina! Hristos a Înviat! El a Înviat cu adevărat”.

Din păcate, forţele ruse continuă să bombardeze oraşul Mariupol, ruinat aproape în totalitate, în ciuda solicitărilor Kievului ca Moscova să accepte un "armistiţiu real de Paşte".



citeste și
SQL exec time = 0.5744366645813