Decembrie 21, 2023
Mama Laurei Cosoi a murit. Mesajul sfâșietor al actriței: „Te iubim dincolo de viața asta!”
Laura Cosoi trece prin clipe grele în prag de sărbători. Mama ei, Ligia Delia Cosoi, a murit, iar anunțul sfâșietor a fost făcut chiar de Laura, pe pagina ei de socializare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

„Mamica noastră dragă și bună a plecat la Domnul! Mami, te iubim dincolo de viața asta!

Ești în inima noastră', a scris Laura Cosoi în dreptul unei imagini unde apare cu sora si mama ei.

 

Ligia Delia Cosoi, care a fost profesoară de dans, a fost diagnosticată cu cancer, în 2008, iar de atunci a dus o luptă grea pentru supraviețuire.

Vestea tristă vine la doar trei ani după ce și tatăl Laurei Cosoi, antrenorul Marius Cosoi, a decedat în urma infecției cu noul coronavirus.

Laura Cosoi a vorbit de multe ori despre legătura strânsă pe care o avea cu mama ei. În martie 2023, actrița a depănat amintiri de familie, alături de mama și sora ei, în platoul emisiunii „La Măruță'.

Se pare că, după ce în anul 2021 femeia câștige lupta cu o boală nemiloasă, cancerul de col uterin, această boală ar fi recidiviat de puțin timp, ceea ce dus într-un final la deznodământul tragic. Cântăreața Dya, cea care a colaborat ani de zile cu Ligia Cosoi pe partea de mișcare scenică, a declarat că mama Laurei Cosoi era o femeie în adevăratul sens al cuvântului, un om cu totul special.

'Noi am fost foarte apropiate, am lucrat foarte mult încă de la debutul meu în ceea ce privea toate coregrafiile pieselor pe care le lucram. E adevărat că a avut ceva probleme de sănătate, iar ulterior auzisem că ar fi recidivat acele probleme. E o veste șocantă pentru tot ceea ce înseamnă cultură, artă în general, doamna Ligia a fost și conferențiar univeristar la Univeristatea de Arte 'George Enescu' din Iași, eu sunt ieșeancă, mă leagă foarte multe amintiri, vorbesc așa cu un nod în gât, m-a devastat această veste, am văzut la Laura, am văzut postarea ei și ulterior multe colege de breaslă ne-am anunțat una pe cealaltă', a spus Dya pentru Spynews.ro.

Ligia Cosoi a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în 2008

Mama Laurei Cosoi a fost diagnosticată în anul 2008 cu cancer de col uterin, iar în anul 2021 reușise să învingă boala. Ligia Cosoi vorbise în cadrul unui proiect organizat de Asociaţia „Bucuria de a fi' despre problemele sale de sănătate.

„Nu fusesem de 4-5 ani la un control, e drept, nu mă durea nimic. Am ajuns întâmplător la spital şi, aparent, eram într-un stadiu în care abia mai puteam fi operată dacă nu mă grăbeam. Mă simţeam vinovată că nu am făcut controale la timp şi acum copiii îşi ascundeau lacrimile, se îndepărtau din când în când de mine şi nu înţelegeam de ce mă luau şi mă plimbau, să-mi mai iau gândul. Este o luptă pe care trebuie să ți-o asumi și să faci tot ce e posibil din partea ta. Sigur că există și imprevizibilul. Există un plan acolo Sus, cu noi și foarte mult nu poți influența, dar trebuie să te iubești, să ai priorități, să înțelegi că e un moment critic și că l-au mai depășit și alții', a spus Ligia Cosoi atunci.

„Paralel cu tratamentul medical, atunci am descoperit o altă lume, a plantelor, a ceaiurilor, hrana vie. Am urmat un tratament naturist, dar din iubire față de cei dragi, nu mi-am permis să fac un experiment, să spun că nu fac chimioterapie sau radioterapie, că am citit eu ceva pe net. Sigur că sunt ceva urmări și te tulbură, dar asta trebuie făcut. Ăsta e prețul sănătății până la urmă', a mai adăugat aceasta



citeste și
SQL exec time = 0.77382493019104