Februarie 06, 2020
Legendarul actor Kirk Douglas a decedat

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Aseară, 5 februarie, a plecat de printre noi legendarul actor de la Hollywood, Kirk Douglas. Actorul avea 103 ani.

În palmaresul actoricesc al avea peste 90 de filme. L-a consacrat rolul lui Spartacus. El este unul dintre ultimii supraviețuitori ai epocii de aur de la Hollywood.

După cel de-al doilea război mondial, la care participase, actorul a avut o traumă serioasă la coloana cerebrală. În anul 1996 a suferit un atac de cord, însă a ieșit cu brio din această tragedie. Din aprilie 2019, actorul nu a mai apărut în public. 

 

 

„Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat; dar pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost simplu - tata, pentru Catherine - un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui - un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat ”, a declarat Michael Douglas. 

 

 

Kirk Douglas s-a născut sub numele de Issur Danielovitch, în New York. Familia lui este de origine rusă. Părinții lui au emigrat în SUA în anul 1912.

În anul 1943 Kirk Douglas s-a căsătorit cu Diana Dill în și cu ea a avut doi fii - Michael și Joel. Peste opt ani, cei doi au divorțat. În 1954, actorul s-a căsătorit cu Anne Buydens, cu care a mai avut doi fii, Peter și Eric. 

Marile sale roluri le-a făcut însă pe marile ecrane, unde s-a făcut remarcat și prin înfățișarea sa, dar mai ales pentru statura sa atletică. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2729563713074