August 24, 2018
Iulia Teleucă - un Next Star al noii generații!
Micuță, entuziasmată și extrem de talentată, Iulia Teleucă este o tânără interpretă de la noi din țară care are un timbru al vocii nemaipomenit. Are doar 11 ani dar deja a obținut zeci de premii muzicale în întreaga lume. A reușit să vrăjească cu vocea ei unică jurații de la "Next Star", un concurs pentru care a muncit din plin. Are vise mărețe în față și, cu siguranță, le va îndeplini, căci talentul, perseverența și încrederea în forța proprie o vor face să urce cele mai înalte culmi ale succesului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Când ai realizat că ai harul de a cânta?

Nu știu dacă eu am fost cea care a înțeles acest lucru. Cred că părinții mei au fost cei care au intuit că am harul de a cânta. Într-o zi, mămica mi-a arătat o emisiune TV, în cadrul căreia, copiii cântau. Ea m-a întrebat dacă îmi place. Am răspuns ferm: "Da!". Așa a început totul. (Zâmbește.)

 

Cine te ghidează în domeniul muzicii?

De la vârsta de cinci anișori, am frecventat studioul pentru copii "Picături muzicale", condus de Iulia Sandu, căreia îi sunt recunoscătoare, pentru tot efortul depus în formarea mea în calitate de tânără interpretă. De un an fac canto cu profesoara Rodica Roșioru, alături de care am pășit pe o altă treaptă a succesului, ridicând ștacheta tot mai sus și mai sus!

 

 

Pe lângă faptul că ai o voce nemaipomenită, manevrezi  și vreun instrument muzical?

Mi-aș dori să pot să interpretez și la vreun instrument muzical dar, încă nu m-am apucat de acest lucru. Sper să o fac în viitorul apropiat! Mi-ar plăcea să cânt la chitară.

 

Cum te descurci la școală? Concursurile, scenele mari, nu te complică?

La școală mă strădui sa fiu o elevă bună, sârguincioasă și ordonată. Sper că îmi reușește.

 

Ce simți atunci când te afli pe scenă, în fața multor oameni care te privesc și te ascultă? 

Scena îmi dă diferite senzații. Uneori, este o revelație combinată cu responsabilitate și dăruire, alteori este un mod de exprimare a sentimentelor care mă copleșesc în acel moment... Dar, de fiecare dată, scena îmi provoacă un sentiment de bucurie, este locul unde mă simt în apele mele!

 

 

Ai în palmaresul tău mai multe premii obținute la diferite concursuri de interpretare. Povestește-ne despre ele.

În odaia mea am rafturi speciale pentru toate premiile obținute. Sincera să fiu, nu le-am numărat niciodată, dar sunt multe (Râde.) Din Cehia, Italia, Franța, Rusia, Ucraina, România, Macedonia... Și, bineînțeles, am premii și de la noi din țară, din Republica Moldova! Am grijă de ele, le aranjez frumos, șterg praful de pe ele, astfel încât, fiecare din ele să strălucească. Luându-le în mâini, îmi amintesc cum a fost obținut fiecare din ele, cât am muncit pentru obținerea lor. Senzații frumoase!

 

Care pentru tine este cel mai important premiu obținut?

Cel mai important, cred că rămâne a fi premiul pe care l-am obținut la concursul "Musicalishe Welle", din Germania. Chiar dacă este Premiul II, sunt foarte mândră că am reușit să-l obțin. A fost o luptă frumoasă și corectă, între voci deosebite, unele dintre ele, consacrate deja, pe plan internațional.

La fel de important pentru mine este "Premiul I cu Excelență" ( echivalentul Premiului Mare), la Concursul Internațional de interpretare "Hermannstadtfest ", de la Sibiu. Atmosfera caldă și frumoasă de la acest concurs, m-a făcut să mă simt senzațional pe scenă și să am o prestație foarte bună!

 

 

Ce piesă obișnuiești să fredonezi atunci când ești acasă?

Nu am o melodie anumită pe care să o consider preferată sau pe care aș fredona-o mereu. Dacă vreo melodie îmi intră în minte, eu o cânt! Nu contează ce gen este, fie că-i vorba despre rap sau rock, dacă se agață de ureche, o voi fredona la nesfârșit.

 

Cine este idolul tău?

Nu am să fiu originală și am să enumăr câteva nume sonore din lumea muzicii mondiale precum: Lara Fabian, Beyonce, Rihanna, Ariana Grande, Ella Fitzgerald, Whitney Huston …

 

 

Ai vreo piesă anumită care-ți garantează succesul atunci când o interpretezi?

Da! "It Don't Mean A Thing” din repertoriul interpretei Ella Fitzgerald. Această piesă mi-a adus cele mai multe și cele mai mari succese!

 

Ce a însemnat pentru tine concursul “Next Star”?

Next Star!!! (Zâmbește.) Am avut două experiențe legate de acest proiect. Prima, mai puțin frumoasă iar a doua - extraordinară! Atunci când am decis să merg la preselecții pentru a doua oară, mi-am promis că voi "rupe" scena dacă voi trece în etapa televizată. Voiam să demonstrez că de la prima apariție la acest concurs s-au schimbat multe lucruri. În primul rând, am muncit, am progresat, eram sigură pe mine și pe ceea ce făceam, aveam toate calitățile necesare pentru a ajunge acolo sus, în top! Când am pășit în scenă, m-am rugat să-mi iasă totul așa cum plănuisem. Eram pregătită. Aveam o dorință nebună de a depăși tracul scenic, de a da în acele trei minute tot ce-i mai bun! Cred că am reușit! Când am văzut că jurații mi-au dat steluțe verzi încă în timpul interpretării mele, inima mi s-a umplut de bucurie și am simțit ce nu simțisem niciodată până atunci. O avalanșă întreagă de sentimente!

 

 

Ai reușit să obții multe victorii la o vârstă atât de fragedă și suntem siguri că vei avea parte de un viitor strălucit. Care este cel mai mare vis al tău?

Înțeleg că ajungând la acest nivel, trebuie să muncesc și mai mult pentru a mă menține acolo sus! Am nenumărate vise, legate, în special, de familia mea pe care vreau să o văd fericită și mereu alături. Visez să cuceresc inimile multor oameni, anume prin ceea ce fac! Vreau să ajung la Eurovision, la "New Wave"... Vreau să călătoresc … Am multe dorințe și nu încetez să visez! Cred că este ceva firesc la vârsta mea! (Râde.)



 

Noi îi urăm din tot sufletul micuței interprete Iulia Teleucă, mult succes în lumea muzicii. De asemenea, îi dorim să-și îndeplinească visele, căci ele devin realitate atunci când crezi din tot sufletul în ele. Până la urmă, suntem siguri că interpreta le va reuși pe toate!

Text: Victoria Kirilov



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1535995006561