Aprilie 12, 2024
„Insulă” cu lalele din Olanda, la Chișinău. Unde va fi inaugurată

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În Grădina Botanică din Chișinău va fi inaugurată o „Insulă a Lalelelor”. Va fi o expoziție de peste 3000 de lalele. Bulbii au fost aduși din Țările de Jos. Proiectul este finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova a anunțat că pe 14 aprilie, la ora 09:00, la Grădina Botanică va fi inaugurată o „Insulă a Lalelelor”, scrie newsmaker.md

În inima primăverii, Ambasada Regatului Țărilor de Jos și Grădina Botanică își unesc forțele pentru a aduce un omagiu prieteniei dintre Țările de Jos și Republica Moldova, prin inaugurarea spectaculoasei Insule a Lalelelor. Acest proiect floral unic prezintă o expoziție unică de peste 3000 de lalele, iar bulbii au fost aduși direct din inima Țărilor de Jos și sădiți aici, ca simbol al legăturilor puternice și al colaborării dintre cele două țări”, au comunicat reprezentanții ambasadei. Proiectul finanțat și susținut de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Amintim, în septembrie 2023, Ambasada Țărilor de Jos în Moldova a anunțat că producătorul olandez de lalele Murara Plants, în colaborare cu Muzeul Mondial al Solurilor, a denumit un nou soi de lalele în onoarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Președintei i-au fost oferiți cadou și bulbi ai acestui tip de lalele, pentru a fi plantați în Moldova. Ulterior, șefa statului a spus că va planta florile „într-un loc unde o să le poată vedea cât mai multă lume”. „Sper că la președinție să găsim acolo un colț”, a menționat Sandu, potrivit realitatea.md.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2068824768066