Noiembrie 03, 2022
Finalistele concursului Miss Coreea, aspru criticate pentru felul în care arată. De ce
Finalistele concursului Miss Corea 2022 au fost asupru criticate pe internet după ce mai multe persoane au considerat că au trăsături asemănătoare, ca rezultat al operațiilor estetice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Valul de critici a apărut după ce a fost anunțată câștigătoarea celui de-al 66-lea concurs anual de frumusețe, care a avut loc la Seul, Coreea de Sud, pe 26 octombrie.

Titlul Miss Coreea a fost câștigat de Lee Seung Hyeon, în vârstă de 23 de ani, studentă la economie la Universitatea din Coreea. Lee s-a prezentat ca fiind o trendsetter și a spus că visul ei este să devină CEO al unui brand global de modă, potrivit AllKpop.

Locul doi a fost obținut de Yoo Și Eun, în vârstă de 25 de ani, studentă la aviație, în timp ce locul trei a fost câștigat de  Kim Go Eun, în vârstă de 22 de ani, studentă la inginerie.

Rezultatul concursului de frumusețe a stârnit reacții negative din partea oamenilor, care și-au manifestat frustrarea în secțiunea de comentarii a platformei online sud-coreeană Naver.

Majoritatea comentariilor au vizat înfățișarea femeilor, mulți spunând că cele trei finaliste seamănă prea mult între ele, acuzându-le că ar fi apelat la operații estetice.

Un utilizator a comentat că finalistele arată ca niște "oameni AI virtuali", în timp o altă persoană a întrebat în glumă dacă cele trei finaliste au mers la același doctor.

Potrivit Business Insider, Coreea de Sud are cea mai mare rată de operații estetice pe cap de locuitor din lume, cele mai populare tratamente constând în albirea pielii, rinoplastii și operațiile pentru  pleoapele duble.

Nu este pentru prima dată când finalistele Miss Coreea sunt criticate. Aproape în fiecare an, participantele concursului au fost hărțuite online, relatează portalul Sportsskeeda.

Pe Twitter, unii utilizatori au acuzat concursurile de frumusețe că stabilesc standarde de frumusețe nerealiste.

Potrivit organizatorului Global E&B, aceștia sunt mândri de istoria concursului de frumusețe și au declarat că la concursul din acest an au avut loc schimbări radicale și la modă.

Sursa



citeste și
SQL exec time = 0.90189099311829