Ianuarie 19, 2023
Emoționant! Zeci de oaspeți în curtea lui Gheorghe Urschi, la aniversarea de 75 de ani
Curtea marelui umorist Gheorghe Urschi s-a umplut de oaspeți, veniți la aniversarea de 75 de ani a acestuia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mai mulți interpreți, instrumentiști și reprezentanți ai Primăriei i-au adus maestrului flori și baloane și i-au cântat tradiționalul „Mulți ani trăiască”. 

Gheorghe Urschi și-a întâmpinat oaspeții dintr-un scaun cu rotile. La fel ca în alți ani, maestrul a fost însoțit fiicele sale, Laura și Liliana Urschi. Cele două au grijă în permanență de tatăl lor, care în 2011 a suferit un atac cerebral, transmite TV8.md

Reprezentanții Primăriei i-au oferit artistului o diplomă de excelență și suport financiar. De asemenea, primul Capitalei, Ion Ceban susține că municipalitatea va finanța digitalizarea unui film al lui Urschi. 

TV8.md - Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic în toată țara. Când  intră în vigoare alerta

„Vom susține financiar și digitalizarea filmului ,,Cine arvonește, acela plătește”, iar pe parcursul anului 2023, în cadrul școlilor de artă vor fi organizate mai multe activități dedicate activității maestrului Gheorghe Urschi”, a punctat Ion Ceban. 

În anul 2012, umoristului i-a fost conferit titlul de „Artist al poporului”, iar în 2014, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. Din anul 2019, Gheorghe Urschi este Laureat al Premiului Național.

Sursa



citeste și
SQL exec time = 0.46017575263977