Februarie 25, 2022
Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a declarat război Ucrainei: „Putem muri"
Joi dimineață, după ce Rusia a atacat Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie și în timp ce în Kiev răsunau sirenele ce anunțau raiduri aeriene, Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursin au decis să se căsătorească. Aveau nunta programată în mai, însă gândul că ar putea muri în războiul declanșat de Kremlin i-a făcut să se grăbească.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Povestea celor doi tineri din Kiev a fost publicată de CNN.

„A fost foarte înfricoșător”, a declarat Arieva, care s-a căsătorit cu partenerul ei la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev. „Este cel mai fericit moment din viața ta, iar tu auzi sirenele”, a spus tânăra, care e deputat în Consiliul orașului Kiev.

TV8.md - Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a declarat  război Ucrainei. „A fost foarte înfricoșător”

Cuplul plănuia să se căsătorească pe 6 mai și să petreacă apoi la un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru. „Doar noi și râul și lumini frumoase”, a spus tânăra de 21 de ani.

Toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineață, o operațiune militară în Ucraina, iar atacul a început cu câteva ore înainte de zori, cu o serie de tiruri de rachete.

Cuplul, care s-a întâlnit în octombrie 2019, la un protest în centrul Kievului, a decis că să grăbească cununia, pentru că nu sunt siguri ce le rezervă viitorul.
VIDEO | Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a atacat Ucraina: „Putem muri și am vrut să fim împreună înainte de asta” 

„Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru!”, a spus Arieva. „Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de asta”.
După cununie, Arieva și Fursin, 24 de ani, care este inginer software, s-au pregătit să meargă la Centrul de Apărare Teritorială local, pentru a ajuta la apărarea țării.

Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua invaziei rusești: Putem muri -  Stiri.md - Stiri.md

„Trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim”, a spus ea. „Sper să fie bine, dar fac tot ce pot pentru a-mi proteja pământul”.
„Poate că ne vor da doar o armă și vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide”, a mai spus ea. Arieva și-a descris soțul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și spune că speră că într-o zi își vor putea sărbători căsătoria printr-o petrecere.

„Poate că ei (rușii – n.r.) vor ieși din țara noastră și vom avea posibilitatea de a sărbători cum trebuie”, a declarat tânăra, care a adăugat: „Sper că vom avea în continuare pământul nostru, că vom avea țara în siguranță și fericită, fără ruși în ea”.
Sursa: libertatea.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81541323661804