Februarie 16, 2022
Primăvara începe cu festivalul "Mărțișor"
Moldova se mândrește cu tradiții frumoase, iar primăvara începe cu festivalul "Mărțișor".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Din întâi martie, în Capitală și în alte orașe din țară vor avea loc 34 de concerte. Pe scena Palatului Național vor evolua Zdob și Zdub, Ansamblul de dansuri populare ”JOC”, Vali Boghean, Alex Calancea, dar și mulți alții.

”Deschiderea ”Mărțișorului”, este un spectacol dedicat maestrului Eugen Doga – 85 de primăveri. La închidere, 10 martie, este concertul colegilor noștri de la Filarmonica Națională”, a declarat directorul ”Moldova Concert”, Andrei Locoman.

În premieră, în acest an va fi inaugurat și un târg al Mărțișorului, care va fi deschis din data de 24 februarie, în scuarul Palatului Național. O altă noutate este că anul viitor, Festivalul ar putea fi organizat și în România.

”Deci, să facem un festival comun, un ”Mărțișor” amplu! Este o tradiție a Republicii Moldova demnă de a fi preluată și acest festival trebuie aibă o amploare cât mai mare și un viitor strălucit”, a spus Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Festivalul ”Mărțișor” se află la cea de-a 56-a ediție. Ministerul Culturii a alocat 2,3 milioane de lei pentru organizarea evenimentului.

Sursa: Publika.md



citeste și
SQL exec time = 0.65696287155151