Noiembrie 27, 2017
Cadou minunat pentru Ziua orașului de la #Bere_Chișinău
Ai aduse de peste hotarele țării poze alături de niște sculpturi drăguțe, emoționante și deosebite? De Ziua Orașului Chișinău, compania Efes Vitanta Moldova Brewery, și, de asemenea, compania Bere Chișinău, au hotărât să facă pentru capitala noastră un cadou, și anume, minunata sculptură - "Întâlnire". Plimbă-te și tu pe strada Pietonală din Chișinău, pentru a vedea această sculptură.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ludmila Andronic

 

Director pentru Afaceri Corporate Efes Vitanta Moldova Brewery

Exact un an în urmă, de ziua orașului, noi am lansat o colecție de halbe pentru bere deosebite. Noi ne-am pus drept scop, ca de pe fiecare halbă vândută, să stângem bani pentru un nou proiect dedicat orașului Chișinău. Atunci, noi am făcut un concurs, care i-a unit pe toți cei care-și doresc ca orașul nostru să devină mai bun și mai frumos. De la această idee s-a născut noul proiect al Angelei Brașoveanu, "Sculpturile, care ne privesc în ochi". Noi suntem extrem de fericiți că, lucrând asupra acestui proiect, l-am descoperit pe tânărul și talentatul sculptor - Pavel Obreja. El a fost ghidat de către Vasile Sitari, înlocțiitorul decanului la facultatea Arte Plastice, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, și, de asemenea, Veaceslav Jiglițchii, sculptor, și rezident onorific al Chișinăului.  

 

Stella Iurcu

Brand-manager al companiei Efes Vitanta Moldova Brewer

Bere Chișinau cu mândrie poartă numele capitalei. Noi ne-am dorit să-i aducem un omagiu orașului nostru, printr-un proiect inedit, care să-l facă să fie și mai frumos. Să treci cu vederea această sculptură emoționantă, este imposibil. Aici vor fi făcute multe fotografii, și acest fapt va juca un rol major în promovarea imaginii Chișinăului. Aceasta este prima sculptură din cadrul proiectului, și în curând, locuitorii capitalei vor avea parte de o altă surpriză plăcută.

 

Pavel Obreja

Sculptor 

Vreu să le mulțumesc organizatorilor, și tuturor participanților proiectului pentru încrederea acordată. Pentru mine este o mare onoare și responsabilitate. Aceasta este prima mea lucrare cu asemenea proporții. Mai mult de o jumătate de an, eram concentrat doar la gândul, cum să fac această sculptură. Aveam emoții nenumărate atunci când a fost prezentată lucrarea mea pe strada pietonală. Eu sunt fericit!  

 

Angela Brașoveanu

Autorul proiectului "Sculpturile care te privesc în ochi"

Ideea acestei statui, a apărut chiar aici, pe strada pietonală. Noi cu Veaceslav Jiglițchii ieșisem la o cafea, pentru a discuta despre acest proiect. Inițial, ne-am gândit că ar fi bine ca sculptura să reprezinte o fată frumoasă. După care, ne-am gândit că fetei, ar fi putut să-i fie trist în singurătate... Anume atunci, apăruse ideea băiatului cu flori în mâini. (Zâmbește)

 

 

Citește continuarea articolului în numărul din luna noiembrie 2017 al revistei AQUARELLE...

 



citeste și
SQL exec time = 0.88087344169617