Aprilie 08, 2024
10 sportivi din Moldova s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Halterofilul Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la Olimpiada de Vară, grație evoluției la Cupa Mondială, ultimul turneu preolimpic. La competiția care se desfășoară în orașul Phuket, Thailanda, Marin Robu a evoluat în categoria de greutate de până la 89 kg, doar la proba smuls, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 165 kg, transmite MOLDPRES.

După ce și-a asigurat cota de participare la JO Paris 2024, încă după prima probă, staff-ul tehnic al lotului național de haltere a decis să-l retragă din concursul probei aruncat, pentru a evita orice risc de accidentare.

Marin Robu, în vârstă de 24 de ani, va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Sportivul, originar din Nisporeni, a mai concurat la Olimpiada de la Tokyo, desfășurată în 2021, unde s-a clasat pe locul 8 în concursul categoriei de greutate de până la 73 de kilograme.

La turneul de calificare din Thailanda, Republica Moldova mai este reprezentată de încă doi halterofili. Elena Erighin și Tudor Bratu, vor intra în concurs la începutul săptămânii viitoare.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50997257232666