июнь 28, 2012
Răul de mare
Nimeni nu este asigurat împotriva răului de mare. De acesta suferea chiar şi renumitul amiral Nelson, care şi-a petrecut pe corabie practic întreaga viaţă. La drept vorbind, răul de mare sau răul de transport nu este o boală, dar îţi poate strica odihna.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Nimeni nu este asigurat împotriva răului de mare. De acesta suferea chiar şi renumitul amiral Nelson, care şi-a petrecut pe corabie practic întreaga viaţă. La drept vorbind, răul de mare sau răul de transport nu este o boală, dar îţi poate strica odihna. Pentru ca nimic să nu-ţi umbrească buna dispoziţie pe durata concediului, îţi vom povesti cum să lupţi cu răul de mişcare.

O altă denumire a răului de mare este kinetoza. Conform statisticii, aceasta afectează aproape o treime din populaţia planetei. Femeile sunt predispuse într-o măsură mai mare acesteia, comparativ cu bărbaţii, însă cei mai sensibili la răul de mişcare sunt totuşi copii de la 2 până la 12 ani. 

De ce avem rău de mişcare

Cauza răului de mişcare nu a fost stabilită pe deplin. Se consideră că acesta este provocat de semnalele contradictorii care ajung la creier de la diferiţi “senzori” ai organismului – urechea internă şi ochi. 

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE iulie-august.

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.6801652908325