декабрь 29, 2013
MONACO: Regatul luxului și al rafinamentului
Наверно, вы удивитесь, но первая поездка в Монако не произвела на меня сильного впечатления. Всё в этом княжестве казалось мне игрушечным и ненастоящим.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Probabil o să vă mire faptul, dar prima vizită în Monaco nu m-a impresionat foarte mult. Totul mi se păru ireal și aveam senzaţia că sunt înconjurată de jucării.

Probabil o să vă mire faptul, dar prima vizită în Monaco nu m-a impresionat foarte mult. Totul mi se păru ireal și aveam senzaţia că sunt înconjurată de jucării, de parcă pe stradă nu întâlneam persoane reale, automobile, magazine sau cafenele, ci eroii și decorațiile din serialele populare în anii ’80. Dar mulţumită Liei Popescu şi povestirii acesteia, iarăşi îmi doresc să vizitez Monaco-ul, pentru a-l aborda dintr-o altă perspectivă. Bănuiesc că voi include această direcţie în lista călătoriilor pe care urmează să le fac în 2014!

Despre atracțiile turistice din Monaco, v-a povestit Lia Popescu. Modelul de succes din Moldova, deja de mult timp locuiește în Europa și deseori se întâmplă să viziteze Monaco-ul în interese de serviciu. Acum Lia este implicată în diferite proiecte caritabile și este directorul  Monaco Charity Film Festival – festivalul internațional de film organizat anual în scop de caritate. În viitorul apropiat planifică să organizeze un asemenea festival și în Moldova.

Viața la curtea regală

Voi începe cu ce-i mai important. Primăvara aceasta am fost la un bal adevărat cu prinți și prințese! Bal de la Rose a devenit deja un eveniment tradițional în Monaco. Doar anumite persoane primesc invitații la bal cu câteva luni înainte de data stabilită a marelui eveniment. Alți norocoși au ocazia să procure invitațiile, ceea ce în principiu este o opțiune la fel de bună, deoarece fiecare locuitor din Monaco și nu numai, visează să ajungă la acest bal.  Am fost și eu una dintre persoanele norocoase. Am fost frapată de impozanța sălii decorate într-un stil elegant și regal, sinonim al luxului și opulenței,  programul concertului, loteria la care am câștigat un premiu din partea unei companii aeriene private (două ore de zbor la bordul unui avion privat) și, bineînțeles, de public. Am reușit să fac o poză a lături de Prințesa de Monaco Charlene. Da, da, anume prințesa despre care acum un an scriau toate sursele mass media – soția prințului de Monaco Albert al II-lea.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE ianuarie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 2.3524117469788