August 14, 2018
Top 10 lucruri pe care trebuie să le faci la un interviu de angajare!
Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci la un interviu de angajare. Află care sunt acestea!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Există un șir de reguli pe care ar fi bine să le știi când vine vorba despre un interviu de angajare. Menținerea contactului vizual, strângerea mânii, amabilitatea sunt elementele cheie pe care e bine să le faci. Cu cât mai mult lucrezi într-o sferă anumită, cu atât ți-i mai greu să realizezi care sunt cerințele la un interviu de angajare și cum trebuie să te porți, nemaivorbind de oamenii are nu au mai muncit până atunci niciodată. 

Ți-am pregătit o listă cu ceea ce e bine să faci atunci când te duci la un interviu de angajare. 

 

1. Să vii mai devreme de ora stabilită pentru interviu

Pentru ca să nu vii transpirat, cu părul răvășit și extrem de grăbit la interviu, ar fi bine să ai câteva minute la dispoziție pentru a merge la baie și pentru a-ți retușa imaginea. Este surprinzător cât de multe lucruri se pot întâmpla cu machiajul sau cu părul într-o perioadă scurtă de timp, mai ales dacă este o zi călduroasă și ești nervos. Este bine să ai la îndemână niște servețele umede sau uscate, cu care să-ți poți sterge urmele de transpirație de pe față. 

 

2. Manichiura contează

Aspectul fizic la interviu contează foarte mult. Unghiile neîntreținute sau făcute prost cu ojă arată îngrozitor și atrag imediat atenția în mod neplăcut. Asigură-te că ai unghiile curate și corect făcute cu ojă, indiferent dacă folosești un lac transparent sau oja colorată.

 

 

3. Poartă haine bine călcate

Este foarte important ca la interviu să vii îmbrăcat la patru ace. Foarte mulți oameni, însă, nu se gândesc la acest aspect, crezând că acest lucru nu este vizibil. Hainele șifonate arată urât și în general transmit un mesaj de nepăsare din partea ta, ceea ce la un interviu de angajare este exact opusul a ceea ce ar trebui să transmiți.

 

 

4. Nu te parfuma cu ceva puternic! 

Folosirea unui parfum sau a unei ape de toaletă cu miros puternic creează un disconfort olfactiv pentru persoana cu care urmează să susții interviul. Nu folosi parfumul înaintea unui interviu de angajare! 

 

5. Nu ignora office managerul 

Trebuie să fii prietenos și amabil cu office managerul, căci el face parte din echipa în care vrei să te angajezi. Dacă vei fi morocănos cu persoana de la recepție, atunci e foarte posibil ca angajatorul să afle acest lucru. Cel mai probabil este că după plecarea ta,  angajatorul să îi ceară părerea cu privire la tine.

 

 

6. Fii entuziasmat și nu te teme!

Din cauza că îți faci griji ai putea fi prea încordat. Dintr-o parte, acest lucru ar părea așa de parcă nu-ți provoacă plăcere să te afli în acel loc. Zâmbește și arată-le tuturor că te bucuri că ai posibilitatea să participi la interviu.

 

8. Nu vorbi despre salariu

Nu aduce în discuției aspectele materiale de la prima întâlnire. Dacă ești întrebat cât câștigi, este bine să ai pregătit un răspuns politicos, în limitele general acceptate. Nu menționa o sumă exactă atunci când ești întrebat ce salariu ai fi dorit să ai.

 

 

10. Întreabă la sfârșitul interviului ce urmează să se întâmple

Asigură-te că afli toate detaliile legate de felul în care va fi analizată cererea ta de angajare. Mulțumește pentru timpul pe care ți l-au acordat și întreabă cu cine și când trebuie să ții legătura. Astfel vei afla dacă vei fi contactat sau îți revine ție sarcina să-i contactezi.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56436705589294