Februarie 12, 2020
TOP 14 filme nemuritoare pentru Ziua Îndrăgostiților

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ne aflăm în săptămâna dragostei. Doar două zile ne mai despart de una din cele mai frumoase sărbători din an - Ziua Îndrăgostiților. În jur e miros de dragoste viu și toată lumea a devenit parcă mai romantică. Știm că vrei și tu să simți magia dragostei, de aceea, ți-am pregătit un top cu cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile.

 

 

Roman Holiday

Premiera acestui film a avut loc în anul 1953. Chiar dacă a trecut mai mult de o jumătate de secol de atunci, până și-n ziua de astăzi, filmul "Roman Holiday" este la fel de romantic și actual. "Vacanță la Roma" sau "Roman holiday" povestește istoria unei prințese, care fuge de acasă, împotrivindu-se obligațiilor sale regale, și pleacă într-o călătorie de una singură pentru a explora Roma. Acolo ea îl cunoaște pe un ziarist, rolul căruia îl joacă Gregory Peck. Acesta îi cunoaște identitatea, dar se prefacă că habar nu are cine-i ea.

 

 

Filmul a fost regizat de William Wyler, regizorul care a reușit să stopeze timpul în loc, și să facă o capodoperă nemaipomenită. Dacă vrei o seară cu adevărat romantică, lipsită de perversitate și plină de emoție pură, privește acest film superb. Nu vei regreta!

 

 

 

Gone with the wind

Ecranizarea romanului celebru de Margaret Mitchell, cu același nume, un film care a primit opt premii Oscar, avându-i în rolurile principale pe faimoșii actori de la Hollywood - Vivien Leight, Clarck Gable, Olivia de Haviland și Leslie Howard.

Acțiunea acestui film clasic spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiului Civil. 

 

 

La o lună după publicarea cărții “Pe aripile vântului”, producatorul filmului David O. Selznick a cumpărat drepturile pentru ecranizare, chiar de la Margaret Mitchell cu o sumă imensă pentru acele vremuri - 50 000 de dolari.

 

 

 

Some Like It Hot

A fost lansat în 1959, iar rolul principal îi aparține fenomenalei actrițe Marilyn Monroe. Un film special, cu un umor subtil, regizat de Billy Wilder.

 

 

Filmul povestește povestea a doi muzicieni, Joe și Jerry, martori ai unei răfuieli între bande, care încearcă să scape de urmăritori, pentru a nu fi uciși. Cei doi se deghizează în femei, și se duc într-un turneu cu orchestra feminină din care fac parte. Aici începe adevărata comedie. 

 

 

 

Pretty Woman

 „Pretty Woman” este o variantă modernă a Cenușăresei, sau mai bine spus a Traviatei. Căci acest film întruchipează istoria redată de Giuseppe Verdi în celebra lui operă "Traviata".

 

 

Un bărbat bogat, un rechin al afacerilor, reușește să se îndrăgostească lulea de o prostituată. Acest lucru a devenit posibil din cauza că această domnișoară, pe numele Vivien, i-a scos în evidență adevăratul caracter, sensibilizându-l și ajutându-l să se regăsească.

Jocul actoricesc a lui Richard Gere şi Julia Roberts, scenariul interesant, replicile savuroase conferă filmului un farmec aparte care se păstrează odată cu trecerea timpului.

 

 

 

The Ghost

Un film fenomenal regizat de Jerry Zucker în anul 1990. Un film la care femeile de toate vârstele au plâns cu lacrimi de crocodil.

 

 

Rolul principal îi aparține chipișului actor hollywoodian Patrick Swayze, care este crud ucis de un necunoscut pe străzile întunecate ale orașului New York. Pentru a afla cauza propriei sale morți, și pentru a o proteja pe iubita lui (Demi Moore) fantoma lui Patrick Swayze va face echipa cu un medium (Whoopi Goldberg). Acest film face parte din cele mai emoţionante şi tragice pelicule din toate timpurile

 

 

 

 The Bodyguard

Un film cu un renume mondial, care-i are în rolurile principale pe Kevin Costner și cântăreața Whitney Houston. Filmul a atins sufletele a mii de oameni de-a lungul timpului, și a reușit să se mențină pe poziția celor mai bune filme a tuturor timpurilor. Coloana sonoră, "I will always love you", s-a clasat și el pe o poziție semnificativă în lumea muzicii. 

 

 

Acest film, lansat în anul 1992, povestește istoria unui superstar, rolul interpretat de Whitney Houston, care începe să primească telefoane de amenințare, iar acest lucru o definește să-și angajeze un bodyguard - Kevin Costner. 

 

 

 

The Bridges of Madison County

O poveste simplă despre doi oameni obișnuiți, care se întâlnesc întâmplător. O poveste de dragoste care se naște din senin. Rolul principal este interpretat de Meryl Streep, care interpretează rolul unei femei obișnuite - mamă și soție, care duce un mod de viață simplu. Până în ziua când fotograful Robert Kincaid ajunge în împrejurimile prin care se află ea, ca să fotografieze faimoasele poduri pentru revista "National Geographic".

 

 

Întâlnirea lor în scurt timp se transformă într-o prietenie, iar mai apoi în dragoste. Cele câteva zile pe care le petrec cei doi împreună, le schimbă viața amândurora radical. Filmul este o dramă, care nu te va lăsa fără lacrimi în ochi. 

 

 

 

Titanic

Paramount Pictures și Twentieth Century Fox lansează în anul 1997 un film care a reușit să facă revoluție în istoria cinematografiei. Filmul lui James Cameron, avându-i pe Leonardo Di Caprio și pe Kate Winslett în rolurile principale, a devenit o producție cinematografică monumentală. Istoria Titanicului pe care ne-o povestește acest renumit regizor este plină de tragism, snobism, dragoste, credință și inevitabil. Binele și răul se intersectează în mai multe linii ale filmului. 

 

 

Filmul ne povestește istoria unei domnișoare din America, pe numele Rose DeWitt Bukater, în vârstă de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările societății, care se îndrăgostește carnal de un tânăr din clasa a treia, pe numele Jack Dawson (Leonardo DiCaprio). El o face să vadă viața în alte culori, o face să o savureze din plin, distrându-se, plimbându-se, jucându-se ca doi copii îndrăgostiți. Nimic nu îi poate despărți, nimic și niciodată. Și nici moartea, căci el mereu va rămâne în gândul ei, mereu viu, mereu al ei. 

 

 

 

Bridget Jones Diary

Filmul "Bridget Jones Diary" este ecranizarea romanului autobiografic scris de Helen Fielding. Ea povestește istoria unei jurnaliste care, la un moment dat, a realizat că are mai mult de 30 de ani, este singură, grasă și neinteresantă bărbaților. Tot ce-și dorește ea este să slăbeasă, să renunțe la țigări și să-și găsească dragostea adevărată, dar aceste lucruri pentru ea sunt extrem de dificil de realizat. 

 

La începutul noului an, Bridget decide ca a venit timpul sa preia controlul asupra vieții ei și începe să țină un jurnal. În scurt timp, jurnalista nimerește într-o adevărată încurcătură, ea se îndrăgostește de doi bărbați - șeful ei obraznic, sexy și mincinos și Mark Darcy (Colin Firth) - un vechi prieten de familie, distant și plictisitor, dar care este îndrăgostit de firea ciudată a lui Bridget. 

Privind acest film vei râde cu poftă, această istorie te va învălui într-o lume specială. E numai bun de privit de Ziua Îndrăgostiților. 

 

 

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

În toamna anului 2004, regizorul francez Michel Gondry, a prezentat publicului larg filmul Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Rolurile principale sunt interpretate de doi actori celebri de la Hollywood, Jim Carrey și Kate Winslet. 

 

Filmul povestește istoria sofisticată a unui tânăr, care este îndrăgostit nebunește de prietena sa Clementine, și decide să și-o șteargă din minte. El apelează la Dr. Mierzwiak, un doctor care a inventat o procedură specială de spălare a creierului. Procedura se desfășoară cu succes, însă el uită cine este Clementine, o vede, și din nou se reîndrăgostește. Atunci, el încearcă să evadeze din procedura pe care o face doctorul, cu greu - izbutește.

 

The Notebook

Un film emblematic, pe care îl adoră tinerii și nu încetează să-l reprivească. Un film care ne face să credem că dragostea adevărată le depășește pe toate și rezistă în timp. Istoria lui Allie Hamilton și Noah Calhoun i-a frapat pe toți.

Filmul începe de la momentul în care cei doi se întâlnesc într-o seară la carnaval, și se îndrăgostesc unul de altul. Trăiesc o poveste de dragoste o vară întreagă, însă părinții fetei sunt împotriva lui Noah, care-i sărac, și nu poate nimic să-i ofere fiicei lor. Astfel, aceștea fac tot posibilul să-i despartă pe cei doi, și acest lucru le reușește. 

 

 

Trecând mai mulți ani, Allie, chiar dacă-l mai iubește pe Noah, se logodește cu Lon, un chipeș soldat american, căci nu mai știe nimic de prima ei iubire. Dar la un moment dat, acesta reapare în viața ei, și-i zguduie sentimentele. Allie află de ce dispăruse Noah, și se întoarce la el. 

 

 

 

P.S. I Love You

Premiera acestui film a avut loc în anul 2007. Filmul ne face să cugetăm mai mult asupra zilei pe care-o trăim, să nu uităm să spunem - "Te iubesc", să petrecem timp cu cei dragi, să trăim fiecare moment, căci mâine poate fi prea târziu.

Filmul P.S. I Love You povestește istoria a doi tineri, Holly (Hilary Swank) și Gerry (Gerard Butler) care se cunosc din copilărie, și se iubesc inimaginabil.

 

 

Dar într-o zi, Gerry moare, și Holly nu are decât să se împace cu această pierdere. Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viață, prin intermediul a 12 scrisori, câte una pe lună, care o ajută pe Holly să meargă mai departe. 

 

 

 

 

One day

One day este o dramă romantică regizată de Lone Scherfig, și lansată în anul 2011. Filmul redă istoria a doi tineri timp de 20 de ani. Emma Morley și Dexter Mayhew au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, în ziua când au absolvit liceul. De-atunci, pe cei doi îi lega doar prietenia, devenind în scurt timp cei mai buni prieteni. Erau mereu împreună, împărtășindu-și emoțiile, trăirile și problemele. Ea este o fată foarte cuminte, care face tot pentru a deveni mai bună, studiază, muncește, și încearcă să se descurce în toate situațiile dificile de care se ciocnește în viață. 

 

 

El este un băiat obraznic, un adevărat playboy care trăiește viața din plin, se implică în toate prostiile posibile, se distrează pe cinste și se implică în toate prostiile posibile. Având un tată bogat, nu-și bate capul cum să facă banul, gustând din toate plăcerile vieții, negândindu-se la consecințe. Emma este mereu acolo, pentru a îl scoate din prostiile în care el, de bună voie se bagă. 

 

 

 

 

Valentine's Day

Acesta este probabil cel mai emblematic film pentru 14 februarie, căci are la bază chiar istoria acestei zile. Regizorul Garry Marshall relatează cum mai multe cupluri din Los Angeles sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților. Atmosfera filmului este romantică, colorată, neașteptată. 

 

 

În rolurile principale îi avem pe cei mai buni actori de la Hollywood, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Jennifer Garner, Bryce Robinson și mulți alții. Acest film merită vizionat neapărat de Ziua Îndrăgostiților. 


 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73992347717285