сентябрь 01, 2013
Vitamine din cătină albă!
Cătina albă este considerată o minune pe pământ, deoarece are proprietăţi curative şi este bogată în vitamine. Aceasta are de 6 ori mai multe vitamine decât coacăza.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Cătina albă este considerată o minune pe pământ, deoarece are proprietăţi curative şi este bogată în vitamine. Aceasta are de 6 ori mai multe vitamine decât coacăza neagră. Cătina albă este culeasă în septembrie-octombrie şi este conservată pentru iarnă în stare crudă, de asemenea, se face compot, dulceaţă, jeleu şi suc.  

Jeleu

La 1 litru de suc de cătină albă se adaugă 600 gr. zahăr. Amestecul se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, se răceşte, se toarnă în forme mici şi se pun în frigider. Dacă jeleul urmează a fi conservat pentru iarnă, borcanele trebuie umplute şi sterilizate cu apă fierbinte timp de 15-20 minute, apoi se borcanele sigilează.

Sufleu

Separaţi 3 gălbenuşe de albuşuri. Amestecaţi cu blenderul 1 pahar cu fructe de cătină albă cu 2 linguri mari da zahăr. Amestecaţi gălbenuşele cu pireul din cătină, adăugaţi o linguriţă mică de scorţişoară şi coaja rasă de la jumătate de lămâie.  Bateţi albuşurile până la formarea unei spume cu consistență densă. Turnaţi albuşurile în amestecul de fructe şi amestecaţi totul cu mișcări circulare ușoare. Turnaţi amestecul în forme unse şi lăsaţi-le să se răcească.

Smoothie

Se mărunţeşte un pahar de fructe de cătină albă în blender, se trece printr-o sită, pentru a separa fructele de coajă şi se amestecă cu iaurt natural. Se adaugă miere după gust şi se serveşte imediat.

 

Versiunea completă o găsiţi în noul număr al revistei AQUARELLE septembrie-2013.

* acum livrarea revistei la domiciliu este gratuită!



читайте также
SQL exec time = 0.47214198112488