ноябрь 29, 2012
Niciodată nu este prea târziu să naşti
Ai peste 35 de ani, te simţi o femeie împlinită, îmbrăţişezi o carieră prosperă, ai succese în toate, dar ceva lipseşte. Ah, da, încă nimeni nu îţi spune „mamă”. Este o chestiune rezolvabilă.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Consultantul nostru

Victor Petrov

Medic obstetrician – ginecolog de categorie superioară

Ai peste 35 de ani, te simţi o femeie împlinită, îmbrăţişezi o carieră prosperă, ai succese în toate, dar ceva lipseşte. Ah, da, încă nimeni nu îţi spune „mamă”. Este o chestiune rezolvabilă. Potrivit medicilor, vârsta nu reprezintă un obstacol în cazul în care o femeie a decis să devină mamă. Cum să ne pregătim corpul pentru maternitate, ce trebuie să facem în timpul sarcinii şi cum să evităm riscurile legate de sarcina târzie, ne va povesti medicul specialist.  

 

Primipara în vârstă

În medicină deja nu mai este utilizată expresia ofensatoare „mamă bătrână”. Aceasta a fost înlocuită cu un termen mai etic, şi anume – „primipară în vârstă”. Cu atât mai mult că în ultimii 10 ani, vârsta femeilor care dau naştere pentru prima dată s-a schimbat considerabil. Dacă acum 20 de ani femeile dădeau naştere primului copil pe la 19-23 ani, acum variază de la 25–32. Este un fenomen din ce în ce mai întâlnit ca doamnele să nască după 35 sau chiar 40 ani. Dar, într-un fel sau altul, la orice vârstă, femeia trebuie să îşi planifice sarcina, să se pregătească pentru aceasta. Astfel, atât mama, cât şi copilul vor fi sănătoşi, iar viaţa va căpăta un nou sens. 

 

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE noiembrie-2012

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



читайте также
SQL exec time = 0.52520036697388