Septembrie 12, 2022
Ultimul drum al Reginei.Mii de oameni au ieșit cu flori în mână pentru a întâmpina cortegiul funerar
Mii de oameni au ieșit cu flori în mână pentru a întâmpina cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al fostei suverane a Marii Britanii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a, care a fost depus inițial la Castelul Balmoral, unde suverana a murit joi, și-a început călătoria din Scoția spre Londra. Cortegiul funerar a plecat de la Castelul Balmoral în jurul orei 12.00, pe parcursul celor 6 ore trecând pe lângă Stonehaven, Angus și apoi Perth, iar apoi traversând Queensferry către Edinburgh. Traseul trece și pe lângă Castelul Glamis, casa ancestrală a bunicilor materni ai reginei și locul unde se spune că aceasta și-a petrecut multe vacanțe fericite în copilărie. Aici și-au petrecut părinții ei luna de miere și unde mama ei, regina Elisabeta, a născut-o pe sora reginei, prințesa Margaret, în 1930, informează BBC.

Mii de britanici au ieșit în calea cortegiului funerar cu flori în mână, iar alte zeci de mii au depus deja flori, mesaje și jucării de pluș în fața Castelului Balmoral și a Palatului Buckingham.

Sicriul fostei suverane este din stejar și a fost acoperit cu drapelul regal al Scoţiei, având deasupra o coroană de flori albe. Acesta va fi depus astăzi la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, potrivit Sky News și The Guardian. Apoi, sicriul va fi depus în Sala Tronului din Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte. Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de Regele Charles al III-lea și de ceilalți membri ai Familiei Regale.

Regele și apropiații săi vor veghea constant, toată noaptea de luni spre marți, în jurul sicriului. Marți, prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale spre Londra. Acesta va fi dus de la Aeroportul Edinburgh către aeroportul militar Northolt din Londra. Sicriul va fi depus miercuri, 14 septembrie, la Westminster Hall, unde va rămâne până la înmormântare, pe 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Sursa - okmagazine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.62804317474365