Decembrie 23, 2016
Top 5 uleiuri pentru păr, recomandate de Lidia Muntean
Perioada rece a anului în care suntem, face ca necesitatea de a aplica diverse măști de îngrijire a părului să crească. Fie că purtăm căciulă sau nu, gerul, vântul, ninsoarea, devin factori naturali nocivi, care distrug părul, și-n plus, în această perioadă, există alte două mari bătăi de cap- firele de păr fie se electrizează, fie rădăcinile se îngrașă mult prea rapid, aici lăsând loc și pentru alte probleme, precum mătreața și căderea părului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De aceea, în acest articol, vom analiza care sunt cele mai bune uleiuri pentru păr, pe care aplicându-le să vă bucurați de frumusețea podoabei capilare și iarna. Sfaturile ce le facem aici vin direct de la beauty maker-ul Lidia Muntean, pe care am întrebat-o ce recomandă în această perioadă să se aplice pe păr din toată gama existentă de uleiuri.

Vezi, mai jos, care este topul 5 recomandat de Lidia Muntean!

5. Uleiul de migdale

Topul 5 îl deschide uleiul de migdale, care reprezintă un remediu naturist ce calmează scalpul, prevenind mâncărimile. Acesta este și o sursă de profilaxie sau tratament a mătreței. Bogat în vitamina E, uleiul de migdale aplicat cu frecvența de maxim 2 ori pe săptămână, are un efect benefic asupra scalpului și părului. Mătreața va dispărea, iritația pielii capului  n-o să vă mai deranjeze, iar părul va crește mai rapid și va arăta mai sănătos.

4. Uleiul de avocado 

Dacă vă plângeți că părul dvs. este lipsit de volum, atunci uleiul de avocado vă va fi de un real ajutor. Acest ulei ajută părul dvs. să arate mai des și mai mătăsos, iar datorită seriei de vitamine pe care le conține (vitaminele A, D, E, B) și a nutrienților, precum magneziu, cupru, fier, acid folic, acesta hrănește scalpul și reprezintă o resursă bogată pentru creșterea și îngrijirea părului.

3. Uleiul de cocos

Ca și-n cazul uleiului de migdale, uleiul de cocos este ideal pentru scalpul uscat, căci acesta îl hidratează și astfel reprezintă o soluție eficientă pentru tratarea și eliminarea mătreței. La fel, uleiul de cocos fiind bogat în antioxidanții, minerale și vitaminele E și K, pătrunde în firul de par, îl protejează și îl hidratează de la rădăcină până-n vârf.

2. Uleiul de recin

O adevărată descoperire pentru cei care au părul uscat! Uleiul de recin poate fi un remediu excelent pentru firele uscate și despicate, căci acesta conține o serie de aminoacizi și vitamine, care pot preveni despicarea firelor de păr. La fel, uleiul de recin stimulează creșterea firelor de păr, fiind o sursă excelentă pentru regerarea părului și combaterea căderii firelor de păr. Folosind acest ulei circa 2-3 ori pe săptămână, veți obține un rezultat uimitor! Podoaba capilară va deveni mai fină, mai rezistentă și mai lucioasă, având un aspect bogat și sănătos.

1. Uleiul de argan

Am ajuns și-n fruntea topului! De ce uleiul de argan e cel mai bun? Probabil, nu există un clasament ca atare al uleiurilor pentru păr, însă, în funcție de rezultatele ce le puteți obține în urma aplicării acestora, uleiurile pentru păr pot fi prioritate, așa cum am făcut noi mai sus.

Uleiul de argan este, într-adevăr, unul dintre cele mai valoroase uleiuri de păr. Beneficiile lui sunt multiple, începând cu prevenirea căderii părului și stimularea creșterii acestuia, continuând cu îmbunătățirea elasticității părului și terminând cu prevenirea încâlcirii firelor de păr, făcându-le mătăsoase și ușor de pieptănat.

Totodată, uleiul de argan este de neînlocuit pentru cei care au părul tern și ars, deoarece are efect de scut de protecție împotriva factorilor nocivi ai vremii, UV, dar și împotriva plăcii de păr, a feonului, sau altor produse cosmetice, folosite și astea cu agresivitate.

 

Topul uleiurilor de păr enumerat de noi mai sus este ideal atât pentru părul natural, cât și pentru cel vopsit, însă, dacă sunteți predispuși la alergii, e bine să faceți un test înainte de a aplica uleiurile direct  pe păr.

 

Sursa: https://beautyzonemd.wordpress.com/2016/12/21/top-5-uleiuri-pentru-par-recomandate-de-lidia-muntean/



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74148631095886