August 07, 2023
Sofia Rotaru a împlinit 76 de ani!
Sofia Rotaru s-a născut la 7 august 1947 în Marșenița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina sovietică, a doua într-o familie de șase copii a brigadierului de viticultori.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Renumita interpretă cu rădăcini basarabene, Sofia Rotaru, își sărbătorește în data de 7 august aniversarea. Artista a împlinit frumoasa vârstă de 73 de ani.

Sofia Rotaru s-a născut în 1947 în Marșenița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina, fiind a doua într-o familie de șase copii. În 1974 a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solistă a Filarmonicii din Cernăuți și a celei din Ialta. A colaborat cu trupa de balet modern din Lvov „Akverios”.

Sofia Rotaru a împlinit 75 de ani: Unde și-a sărbătorit ziua de naștere

În 1986, a fost prima cântăreață care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” și în 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX. Azi, Sofia Rotaru are cetățenie ucraineană și este cetățean de onoare al Crimeei și Ialtei

Este posesoare a mai multor premii, printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Moldova, Artist al poporului al URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului republican al Moldovei și Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.

72 de ani frumosi si-o iubire de-o viata. La multi ani, Sofia Rotaru!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0528769493103