August 07, 2019
Sofia Rotaru a împlinit 72 de ani!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Renumita interpretă cu rădăcini basarabene, Sofia Rotaru, își sărbătorește astăzi, 7 august, aniversarea. Artista a împlinit frumoasa vârstă de 72 de ani. 

Acum 72 de ani, într-o zi îngemănată cu aceasta, în satul Marşeniţa, din regiunea Cernăuți, a venit pe lume Sofia Rotaru. Regina muzicii pop și-a început cariera în domeniul muzicii în anul 1962, când participase la un concurs de muzică, unde a obținut locul întâi.

 

 

Primele ore de muzică  le-a făcut în satul natal, în timpul școlii. În anii 1964-1968 a studiat la şcoala medie de muzică din Cernăuţi, iar după absolvire, a intrat la Conservatorul din Chișinău, la specialitatea "Dirijat coral". De-a lungul timpului a participat la numeroase concursuri și festivaluri de pretutindeni, unde a obținut zeci de premii de valoare. Cariera sa este marcată de un succes mondial pe scena muzicală. În anul 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX. 

 

 

Cea de-a 72-a aniversare, interpreta Sofia Rotaru a decis să o sărbătorească alături de  întreaga familie, în sânul naturii. 

 

 



citeste și
SQL exec time = 0.80363416671753