Aprilie 17, 2019
Rețeta de post: Află cum să prepari spaghette alla puttanesca

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 5 min
  •  Timp de gatire: 15 min
  •  Gata in: 20 min

 

INGREDIENTE

  •  350 g spaghete
  •  65 ml ulei măsline extravirgin
  •  4 căței de usturoi mari, tocați fin
  •  800 g roșii decojite
  •  75 g măsline (fără sâmburi și tocate)
  •  1 linguriță capere
  •  3 fileuri de anșoa, tocate (opțional)
  •  1 linguriță oregano uscat
  •  1/2 linguriță piper
  •  2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
  •  sare după gust
  •  *Opțional, parmezan ras pentru decorat

 

 

Mod de preparare

Spaghete Puttanesca – cele mai bune și rapide paste de post pe care le poți face, acestea sunt. Partea și mai bună? Nu ai cum să greșești rețeta, chit că este prima oară când intri în bucătărie… atât de simplă este! Gata în numai de 20 de minute, hrănitoare și aromate.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.

Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă 1 lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0740792751312