Octombrie 25, 2022
Prințul Harry, mărturie înduioșătoare: „Terapia mi-a deschis ochii”
Prințul Harry a vorbit iar despre sănătate mintală și beneficiile terapiei, mărturisind că în anii petrecuți în Familia Regală nimeni nu i-a vorbit despre posibilitatea de a-și gestiona bunăstarea emoțională în acest mod.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Prințul Harry este unul dintre cei mai fervenți susținători ai modalităților de a-ți gestiona sănătatea mintală. Aceasta a vorbit recent despre beneficiile terapiei prin care a trecut, și despre cum aceasta i-a „deschis ochii”, arătându-i că nu există „doar un singur mod de a trăi.”

Harry a povestit că terapia l-a ajutat să vadă că are puterea de a alege cum vrea să-și trăiască viața, după ce a renunțat la îndatoririle regale.

„În momentul în care am început să fac terapie, mi-a deschis ochii. Treceam prin viață crezând că există un singur fel de a trăi. Apoi, terapia a spart această bulă.”

Prince Harry Will Reportedly Be Removed as a Royal Stand-In for King  Charles | Glamour

Declarațiile fostului prinț au fost făcute în contextul inaugurării summit-ului Masters of Scale, miercuri. Harry a continuat:

„Apoi mi-am găsit drumul către coaching, și următoarea bulă s-a spart, și dintr-odată mi-am dat seama că acum am perspectivă și o mai mare înțelegere a valorii mele. Am recâștigat o încredere pe care nu am crezut vreodată că o am.”

Fostul Duce de Sussex, acum în vârstă de 38 de ani, a mai dezvăluit și că, crescând în Familia Regală și servind apoi vreme de 10 ani în armată, nimeni nu i-a vorbit despre terapie sau coaching. Doron Weber, director de programe la Alfred P. Sloan Foundation, care a participat la eveniment, a scris pe Twitter că „Prințul Harry a spus că, crescând în Familia Regală și apoi petrecând 10 ani în armată, nu a auzit niciodată cuvintele ‘terapie’ sau ‘coaching’. Apoi viața lui s-a schimbat.”

În prezent Prințul Harry este chief impact office la BetterUp, o companie care oferă sesiuni virtuale de coaching. Acestuia i s-a alăturat la eveniment CEO-ul BetterUp, Alexi Robichaux, care a discutat despre importanța coaching-ului. „La BetterUp, încercând să facem din coaching nu ceva la care te duci, ci locul în care te duci frecvent. Ar trebui să se întâmple constant, și reimaginăm tehnologia ca să creștem acest tip de coaching la o scală globală.”

Prince Harry Received Standing Ovation at 'Vax Live' Concert Taping

Prințul Harry și Meghan Markle sunt preocupați de multă vreme de problema sănătății mintale. Harry a vorbit deschis, din 2017, despre felul profund în care l-a afectat decesul mamei sale, Prințesa Diana.

„Pot spune că piezându-mi mama la 12 ani, și ca atare reprimându-mi toate emoțiile în ultimii 20 de ani, aceste lucruri au avut un efect serios asupra vieții mele personale, dar și asupra muncii mele. (…) Probabil că am fost foarte aproape de o cădere nervoasă completă în numeroase ocazii, când toate tipurile de durere și toate minciunile și prejudecățile m-au lovit din toate părțile”.

La rândul ei, Meghan Markle a dezvăluit în cadrul unui celebru interviu realizat de Oprah Winfrey că a avut gânduri suicidale în perioada în care a făcut parte din Casa regală, dar și că nimeni nu i-a ascultat cererile de ajutor la Palatul Buckingham. Prințul Harry a dezvăluit luna aceasta și că el și soția lui dețin acum trei câini ca animale de sprijin emoțional.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78054332733154