Noiembrie 06, 2020
Polițistele din Coreea de Nord sunt atracția turiștilor. Sunt alese pe sprânceană
Polițistele din Coreea de Nord opresc traficul și la propriu, și la figurat. Sunt demne de un concurs de Miss, frumusețea lor fiind aproape stranie pentru o țară unde totul e fake de la un capăt la altul. Cu siguranță reprezintă o atracție pentru puținii turiști ai acestei țări controlată de Kim Jong Un.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Uniformele lor albastre, mănușile albe și mișcările aproape robotice le fac să pară ireale, într-o coregrafie neașteptată printre mașinile ce circulă pe străzile din Phenian, capitala Coreii de Nord. 

Cele 300 de tinere sunt alesep sprânceană. Trebuie să fie frumoase, necăsătorite și, neapărat, sexy. De altfel, presa internațională speculează că însuși dictatorul nord-coreean s-ar fi implicat personal în alegerea lor. Mai mult, dacă se căsătoresc polițistele nord-coreene sunt obligate să demisioneze, iar vârsta la care sunt „pensionate” este de 26 de ani. În cazul bărbaților, însă, nu există o limită de vârstă. 

„Polițistele reprezintă capitala țării, de aceea sunt selectate pe baza aspectului fizic. Cât despre vârsta, regula este clară. La 26 sau 27 de ani femeile din țara noastră se căsătoresc. Pentru că acest rol este, totuși, dificil, nu-și pot face meseria decât dacă sunt necăsătorite”, a explicat un ofițer superior din cadrul Ministerului Securității Publice, citat de viva.ro. 

Alte criterii importante în alegerea polițistelor din Coreea de Nord sunt fotogenia și proporțiile armonioase ale corpului. 

Polițistele de trafic din Coreea de Nord au fost introduse în anii 1980, pe vremea când vehiculele erau o raritate pe străzile din Phenian.



citeste și
SQL exec time = 2.0868520736694