Iulie 07, 2023
O fetiță de 7 ani, cu un picior amputat după un atac al rușilor în Odesa, a câștigat aurul la un concurs de gimnastică

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O fetiță ucraineancă, în vârstă de 7 ani, care și-a pierdut piciorul în urma unui atac rusesc în regiunea Odesa, anul trecut, a câștigat medalia de aur la prima sa competiție de gimnastică, reușind să-și depășească handicapul, scrie Sky News, citează digi24.ro.

Oleksandra Paskal a fost prinsă sub dărâmături, în mai anul trecut, după ce rușii au atacat un centru de recreere din regiunea Odesa, din sudul țării. Oleksandra a petrecut mai mult de două săptămâni la terapie intensivă, unde a fost tratată pentru piciorul grav rănit, precum și pentru un braț fracturat, coaste rupte și un traumatism cranian, potrivit agenției de știri ucraineană Ukrinform.

Саша Паскаль: история девочки с протезом, победившей на соревнованиях по  гимнастике

Deși medicii nu i-au putut salva piciorul, fetița a primit o proteză și a urmat un curs de reabilitare de patru luni în care a învățat să meargă din nou. Acum, Oleksandra a revenit la gimnastică și tocmai a obținut locul 1 la un concurs din orașul Chornomorsk din Odesa.

Un raport transmis în exclusivitate pentru Sky News la începutul acestui an a identificat 381 de incidente separate în care școli, universități, orfelinate și grădinițe ucrainene au fost avariate sau distruse în primul an de război.

Oleksandra Paskal Archives - PORTAL REVIJE FOKUS

UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost afectați direct de închiderea școlilor



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0679609775543