Noiembrie 22, 2023
Michelle Obama, Amal Clooney și America Ferrera, pe lista celor mai influente femei ale anului 2023
Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, Amal Clooney, avocată pentru drepturile omului, şi actrița America Ferrera conduc anul acesta lista BBC 100 Women, ce omagiază femeile influente şi care reprezintă o sursă de inspiraţie din întreaga lume.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Publicarea listei BBC 100 Women 2023 marchează un sezon de "conţinut comandat special şi documentare" - inclusiv o conversaţie în exclusivitate cu Michelle Obama, Amal Clooney şi Melinda French Gates, despre combaterea căsătoriei în rândul minorelor, care urmează să fie difuzată pe BBC News în data de 25 noiembrie, scrie peroz.ro

Michelle Obama Discusses Her New Book "Becoming" With Sarah Jessica Parker 

Fosta primă doamnă a SUA este fondatoarea organizaţiei Girls Opportunity Alliance, axată pe sprijinirea organizaţiilor internaţionale importante a căror activitate se concentrează pe educaţia fetelor.

Amal Clooney şi-a petrecut două decenii apărând victimele nedreptăţilor şi a cofondat Clooney Foundation for Justice - care oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele încălcărilor drepturilor omului în peste 40 de ţări.

amal clooney (8) 

Actriţa America Ferrera, care a jucat în filmul de succes "Barbie" şi în serialul TV "Ugly Betty", a organizat o campanie pentru îmbunătăţirea vieţii femeilor latino-americane în SUA prin intermediul organizaţiei sale non-profit Poderistas.

America Ferrera 

Cine mai e pe lista BBC 100 Women 2023

Pe listă figurează, de asemenea, scriitoarea seriei de cărţi "Heartstopper" Alice Oseman, interpreta cu deficienţe de auz Justina Miles, care a compus versurile melodiei interpretate de Rihanna în pauza finalei Super Bowl din 2023, Aitana Bonmati, fotbalista câştigătoare a Balonului de Aur, şi Georgia Harrison, vedeta din "Love Island".

Pentru prima dată, pe această listă anuală figurează 28 de "pioniere ale climei", celebrându-se astfel activitatea femeilor care conduc lupta împotriva schimbărilor climatice şi în semn de recunoaştere a impactului disproporţionat al acestora asupra femeilor şi fetelor din întreaga lume.

Publicarea listei anticipează Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP28) care debutează la sfârşitul lunii noiembrie şi care se desfăşoară la Dubai.

Liliane Landor, controlor senior al BBC News International Services, a declarat: "Este fantastic să vedem femei cu adevărat remarcabile incluse pe lista BBC 100 Women din acest an. Această listă diversă de femei influente şi cu o activitate revoluţionară şi fundamentală, care au făcut diferenţa în domeniul lor - de la nivel de comunitate până la cel de politică internaţională - reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi toţi".

"Într-un an în care căldura extremă, incendiile de vegetaţie, inundaţiile şi alte catastrofe naturale au dominat titlurile de pe prima pagină a ziarelor şi în care războaiele au cântărit greu, este mai important ca oricând ca BBC World Service să continue să aducă în lumina reflectoarelor femeile din întreaga lume şi lupta lor împotriva schimbărilor climatice", a adăugat Liliane Landor.

Pe lista BBC 100 Women de anul trecut au figurat cântăreaţa Billie Eilish, Olena Zelenska - soţia preşedintelui ucrainean, precum şi actriţele Priyanka Chopra şi Selma Blair, scrie Agerpres.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72818899154663