Septembrie 21, 2023
Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita, vicecampioană mondială: a obținut argintul în Serbia
Luptătoarea din Republica Moldova Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială în categoria de greutate 57 kg.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În finala de la Belgrad, ea a fost învinsă de japoneza Tsugumi Sakurai, scrie newsmaker.md

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că luptătoarea Anastasia Nichita a urcat din nou pe podiumul de premiere la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor.

La ediția din acest an, găzduită de capitala Serbiei, orașul Belgrad, sportiva noastră a cucerit medalia de argint, la categoria de greutate de până la 57 kg. În drumul spre titlul de vicecampioană mondială, Anastasia Nichita a trecut pe rând de Evelina Georgieva Nikolova (Bulgaria), Laylokhon Sobirova (Uzbekistan), Odunayo Folasade Adekuoroye (Nigeria), Elvira Kamaloglu (Turcia) și a cedat doar în fața viitoarei campioane Tsugumi Sakurai din Japonia”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Instituția a adăugat că „pe lângă medalia de argint, sportiva originară din satul Tătărești, raionul Strășeni a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „UNITED WORLD WRESTLING”

Pe rețelele de socializare, Anastasia Nechita a scris că a venit la acest campionat mondial cu scopul principal – de a obține o calificare olimpică.

Dar Dumnezeu m-a călăuzit cu o frumoasă medalie de argint care pentru mine înseamnă mai mult decât aurul. Știu cât de greu mi-a fost în ultima perioadă, știu câte sacrificii am făcut, câte obstacole în cale am avut și câți ochi răi m-au privit dintr-o parte, dar în pofida la toate am reușit. Noi am reușit”, a menționat sportiva.

Ar putea fi o imagine cu text

Ea a adăugat că în mai puțin de un an urmează Jocurile Olimpice.

Sper din tot sufletul să iau ce-mi aparține. Sunt gata să sacrific și mai multe pentru visul meu olimpic!”, a comunicat luptătoarea.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „ANASTASIA NICHITA WORLD WREST - D 1 TaiShan UNITED WORLD WRESTLING” 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text 

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.84932446479797