Aprilie 22, 2024
Kourtney Kardashian bea lapte matern pentru a se vindeca de greață
Kourtney Kardashian bea un pahar întreg de lapte matern în fiecare zi pentru a se vindeca de greață. Dar oare chiar funcționează?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

La bine și la rău, familia Kardashian a stabilit multe tendințe în materie de sănătate și frumusețe, de la aparate de talie la umpluturi de buze și până la mâncatul placentei. Kourtney, cea mai mare dintre surori, a provocat o altă controversă, după ce și-a băut propriul lapte matern pentru a scăpa de greață.

Rocky, primul ei copil cu Travis Barker, s-a născut în urmă cu cinci luni, iar femeia de 44 de ani a dezvăluit săptămâna trecută pe Instagram această mărturisire șocantă. „Tocmai am bătut un pahar de lapte matern pentru că mă simt rău”, a scris fondatoarea Poosh către cei 224 de milioane de urmăritori ai ei, scrie evz.ro

Recunoașterea ei a fost întâmpinată cu uimire pe X, un utilizator spunând: „Îi dă vibe de Gwyneth Paltrow”, alții scriind „ew”.

Kourtney Kardashian wearing a black outfit, breastfeeding

Kourtney Kardashian unveiling that she had 'pounded a glass of breast milk' to treat nausea

La ce e bun laptele matern

Laptele matern conține vitaminele A, D și multe vitamine B, potrivit oamenilor de știință. Proprietățile sale antibacteriene pot trata zgârieturile și tăieturile, potrivit unui studiu din 2019.

Potrivit nutriționistului Helen Bell de la UK Care Guide, efectele sale de reducere a grețurilor sunt „mai mult anecdotice” decât științifice. The Mirror a citat-o pe aceasta: „Laptele matern este pentru bebeluși, nu pentru adulți”.

Lapte de măgăriță 

Laptele matern conține nutrienți, enzime și anticorpi care sunt benefici pentru bebeluși, dar există puține cercetări privind efectele sale asupra problemelor de sănătate ale adulților, cum ar fi greața.

„Este benefic pentru sugari. Pentru greață, nu există dovezi că laptele matern are aceleași beneficii pentru adulți. Acest tip de remediu anecdotic poate descuraja oamenii să caute tratamente dovedite, care sunt mai sănătoase.”

Și Kim Kardashian a încercat tratamente ciudate

Încă din 2013, Kim Kardashian a testat remedii cu lapte matern pentru psoriazis, inclusiv folosind laptele surorii sale. Acest lucru nu a funcționat, așa că Kim a trecut la împachetări și creme pentru crize.

Astfel, Helen ne sfătuiește să nu urmăm noile tendințe de wellness la modă, care pot pierde timp și chiar dăuna. Ea a continuat: „Este nevoie de o gândire critică atunci când se evaluează tendințele în materie de sănătate, în special cele inventate de celebrități”.

„Laptele matern nu este dăunător pentru adulți, dar poate fi riscant dacă provine dintr-o sursă nesigură. Bolile infecțioase se pot răspândi fără screening. În plus, sistemele digestive ale adulților nu sunt concepute pentru a procesa laptele matern. Unii pot avea probleme digestive sau reacții alergice.”

Helen sugerează să se hidrateze și să mănânce mese mici pentru a evita greața în loc să bea lapte matern. Consultarea unui medic este întotdeauna recomandată dacă acest lucru eșuează, potrivit Mirror.



citeste și
SQL exec time = 4.4954204559326