Februarie 15, 2023
Kim Jong Un interzice femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui. Care e motivul
Autoritățile nord-coreene obligă fetele și femeile să își schimbe numele dacă sunt numite "Ju Ae", care este numele fiicei lui Kim Jong Un.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Oricine poartă numele "Ju Ae" trebuie acum să își schimbe certificatul de naștere, au declarat pentru RFA două surse anonime, citate de Insider.

Guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile care poartă numele “Ju Ae” să-și schimbe certificatele de naștere.

"Ministerul Securității din orașul Jeongju a convocat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele “Ju Ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele", a declarat unul dintre locuitori în raportul de vineri al RFA.

Aceștia au spus că o fată de 12 ani din cartierul lor se numește Ju Ae, iar părinților ei li s-a spus să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere.

 

Autoritățile au spus că numele ei este acum rezervat persoanelor de "cea mai înaltă demnitate", a adăugat sursa anonimă.

Cine este Kim Ju Ae, fiica lui Kim Jong Un

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim Jong Un care a apărut până acum în public. Imaginile cu fetița și tatăl ei, în timp ce inspectau o rachetă balistică intercontinentală, în noiembrie, au făcut înconjurul lumii. 

Recent, fetița a ajuns din nou în centrul atenției după ce a participat la un banchet de stat foarte mediatizat. Acolo, fiica lui Kim Jong Un a fost fotografiată cu cei mai importanți generali nord-coreeni. 

Atenția acordată fiicei lui Kim a dus la speculații potrivit cărora aceasta ar putea fi pregătită pentru a-i succeda tatălui său. 

PRO TV - Kim Jong Un interzice femeilor din Coreea de Nord să poarte numele  fiicei lui. Care e motivul

Kim însuși a interzis persoanelor să poarte numele "Jong Un", ordonând în 2014 celor care poartă numele său să își modifice în mod legal certificatele de naștere.

"Directiva a fost "voluntară", dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele primite de la conducere", a declarat pentru Insider Soo Kim, fost analist CIA și acum analist politic la grupul de reflecție Rand Corporation, cu sediul în SUA.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77072024345398