Noiembrie 07, 2022
Jeff Bezos, dat în judecată de o menajeră. Femeia era obligată să lucreze 14 ore pe zi, fără oprire
Jeff Bezos se află în proces cu o fostă menajeră care făcea curățenie în casa miliardarului. Acesta a fost acuzat de dicsriminare din cauza rasei femeii, dar și de faptul că era obligată să lucreze 14 ore pe zi, fără să poată să ia pauză.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fosta menajeră a miliardarului Jeff Bezos a susținut că a trecut prin momente grele atunci când a lucrat în casa acestuia. Femeia era discriminată și obligată să lucreze 14 ore pe zi fără oprire. Mai mult, aceasta s-a plâns de faptul că nu avea voie să intre în casa lui doar atunci când era la muncă, motiv pentru care era nevoită să coboare pe fereastra unei spălătorii pentru a putea merge la toaletă.

Jeff Bezos, dat în judecată de o fostă menajeră

Jeff Bezos a fost dat în judecată de fosta sa menajeră hispanică, după ce aceasta l-a acuzat că a discriminat-o din cauza rasei ei, dar a și pus-o să lucreze mai mult decât ar fi trebuit. Așadar, Mercedes Wedaa, menajera care a lucrat trei ani în casa fondatorului Amazon, i-a făcut acuzații grave acestuia. Femeia a înaintat deja un proces, în care îl acuză pe Jeff Bezos de discriminare din cauza rasei în ceea ce o privește pe ea, dar și pe alți angajați de la curațenie. Mercedes Wedaa a remarcat diferența de comportant al miliardarului, față de cei albi, sau cei de rasă. Așadar, a susținut că față de cei de rasă, Jeff ”a devenit agresiv şi abuziv”, iar față de angajații albi, acesta era a ”respectuos şi politicos”.

Mercedes Wedaa a raportat că lucra 14 ore pe zi fără pauză

Pe lângă nemulțumirile pe care le-a avut din punct de vedere al comportamentului, Mercedes Wedaa a menționat și condițiile de muncă care au lăsat de dorit. Femeia a lucrat între 10 și 14 ore pe zi fără să aibă voie să își ia pauză de prânz sau de odihnă. De asemenea, aceasta a spus și despre faptul că angajații nu aveau la dispoziție o sală de mese sau de odihnă, și erau obligați să mănânce în spălătorie. Însă, cel mai greu a fost pentru ea să meargă la toaletă, deoarece nu i se permitea aceesul în casă, doar dacă trebuia să facă curățenie, astfel că femeia a sfârșit cu probleme de sănătate.

”Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta şi alte menajere au fost forţate să iasă pe fereastra spălătoriei spre exterior. Apoi să meragă către camera tehnică, prin camera mecanică şi să coboare până la o baie”, a menționat aceasta în plângere.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6787657737732