Iulie 12, 2022
Irina Loghin a fost jefuită pe litoral: „De atunci, le țin sub cheie”
Irina Loghin a dezvăluit că a fost jefuită pe litoral. Supranumită „regina muzicii populare', artista și-a construit o carieră de succes și a ajuns la sufletul românilor prin cântecele sale. De-a lungul vremii, a colaborat cu artiști celebri, între care se numără Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Gheorghe Zamfir, Romica Puceanu sau Maria Ciobanu.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Într-un interviu recent, cea mai iubită interpretă de muzică populară din România a mărturisit că a renunțat la a purta costumele tradiționale valoroase, de când a trecut printr-un episod nefericit pe litoral. Pentru artistă, straiele tradiționale reprezintă o adevărată avere și are o colecție estimată la valoarea de 100.000 de euro. Irina Loghin a declarat, în interviurile mai vechi, că portul popular este o „comoară' a poporului român.

Din această cauză, Irina Loghin a dezvăluit că a fost jefuită pe litoral. Un costum de mare valoare i-a fost furat chiar din camera hotelului unde era cazată. Iată ce a declarat cântăreața de muzică populară!

irina-loghin-4-1

Irina Loghin a dezvăluit că a fost jefuită pe litoral

Artista de muzică populară a povestit că, aflată pe litoral, unul dintre costumele sale valoroase a fost furat chiar din camera hotelului unde era cazată. De atunci, Irina Loghin a mărturisit că a renunțat să mai poarte straiele tradiționale de valoare, ținându-le „sub cheie'.

În prezent, cântăreața deține o colecție impresionantă de costume populare, unele vechi de sute de ani, țesute de mâna țăranului român. Chiar Irina Loghin mărturisea că deține „un întreg muzeu' de costume vechi, originale.

irina-loghin-6-1

„Mi s-a furat de la mare, din hotel, un costum frumos, vechi, autentic. De atunci le țin sub cheie, nu le mai port pe acestea', a declarat Irina Loghin, pentru FANATIK.

irina-loghin-2-1

Ce pensie câștigă cântăreața de muzică populară

Pe lângă cariera impresionantă, Irina Loghin s-a implicat activ și în politică. În perioada 2000-2008, aceasta a fost deputat și senator în Partidul România Mare, iar potrivit datelor din anul 2021, interpreta de muzică populară primește lunar suma cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, pensie pentru patru ani de mandat.

De-a lungul timpului, artista a agonisit și le-a oferit un viitor frumos copiilor săi. În anul 2016, cântăreața de muzică populară a solicitat de la stat o pensie specială de la statul român și după ce a umblat prin tribunale, și-a recâștigat acest drept.

irina-loghin-1

Cum se menține Irina Loghin în formă, la 83 de ani

Irina Loghin a luat decizia de a renunța la carne după ce, în 1979, a făcut o toxiinfecție alimentară care i-a pus viața în pericol. Totul s-a întâmplat în timpul unui turneu pe care artista l-a susținut la Sibiu.

„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită.

Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor. (…) Se întâmpla prin 79 și mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…', povestea Irina Loghin.

irina-loghin-3-2 

Sursa - viva.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.263158082962