Pentru pregătirea acestei rețete nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nu uita să improvizezi în bucătăria ta!
Ingrediente
Pentru brioșe
400 g zahăr
160 g făină
12 albușuri la temperatura camerei
1 praf de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru cremă
450 g smântână pentru frișcă
4 linguri zahăr
zmeură
zahăr pudră
Mod de preparare
Încălzești cuptorul la 176 °C. Dai zahărul la blender până devine foarte fin. Amesteci făina cu 100 g zahăr și o treci prin sită de 4 ori. Dai deoparte. Mixezi albușurile spumă cu praful de sare. Încorporezi în ele restul de zahăr. Adaugi coaja rasă de lămâie. Combini cu făina. Torni aluatul într-o tavă de brioșe tapetată cu forme de copt din hârtie. Dai la cuptor 20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Lași la răcit 5 minute, apoi scoți brioșele din tavă pentru a se răci complet.
Pentru cremă, mixezi smântâna împreună cu zahărul până se formează frișca. Decorezi fiecare brioșă cu frișcă și zmeură. Servești cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Sursa: thecakeblog.com