Februarie 20, 2019
Eroii Tom și Jerry împlinesc astăzi 79 de ani!
În anul 1940, la 20 februarie pe ecrane îşi făceau apariţia un motan şi un şoarece, botezaţi Tom şi Jerry.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Tom şi Jerry s-au născut din inspiraţia a doi oameni, William Hanna şi Joseph Barbera, care s-au cunoscut în 1937, pe vremea când lucrau la celebrele studiouri Metro Goldwin Mayer (MGM). În primul episod, pisica se numea Jasper, în timp ce şoricelul era prezentat drept Jinx.

 

Hanna şi Barbera nu erau prea mulţumiţi de numele personajelor. Imediat, s-a luat decizia ca ambele animăluţe să fie rebotezate. S-a organizat şi un concurs pentru alegerea numelor potrivite, câştigător a fost John Carr, care le-a dat personajelor numele pe care le știm și astăzi, Tom și Jerry.

 

 

Până în 1958, Hanna şi Barbera au creat 114 episoade cu Tom şi Jerry. Cei doi producători şi-au creat propriul studio de animaţie. Până în 1967 se mai produc 47 de episoade, iar în 2005, studiourile Warner Bros lansează ultima, din cele 163 de poveşti cu cele două personaje.

 

 

“Tom şi Jerry” au avut un succes fulminant, obținând 7 premii Oscar cucerite de-a lungul timpului, cărora li se adaugă alte şase nominalizări. Revista “Time” a numit seria “Tom şi Jerry” printre cele mai importante show-uri de televiziune din toate timpurile. În prezent, compania Warner deţine drepturile pentru “Tom şi Jerry”.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63017845153809