Iunie 16, 2020
Dorian Furtună a lansat cea mai controversată carte a anului!
Etologul și doctorul în biologie, Dorian Furtună, a lansat recent noua sa carte „Iluzia fericirii. O izbăvire terapeutică.”. Anunțul a fost făcut de autor pe o rețea de socializare, iar primii 30 de cumpărători ai noului volum vor primi și un autograf din partea acestuia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

”Să înceapă veselia... Cartea e deja în vânzare. Vă lipsesc de iluzia fericirii, dar vă ofer altceva în loc. Veți înțelege citind cartea.”, a anunțat pe Facebook Dorian Furtună. 

Acesta este prima carte lansată după volumul din 2018 ”Mozaicul uman. Evoluția omului și originea raselor”. Noua carte este voluminoasă, are peste 500 de pagini, costă 220 de lei și poate fi găsită deja în rețeaua de librării Bestseller. Pentru coperta noii cărți, Dorian Furtună a colaborat cu pictorița Olivia Furtună Efremov, fostă prezentatoare TV. Într-o postare pe Facebook ea menționează că pictura aleasă de autor pentru coperta cărții a fost chiar ultima pânăză cu flori pictată de ea. 

                                                         

În carte, Dorian Furtună ne îndeamnă să nu nu ne creăm valori eronate și așteptări dezamăgitoare, pentru că faptul că toată lumea aspiră la fericire dovedește că idealul fericirii e cel mai neîmplinit. 

De ce mai insistăm dar cu această isterie a fericirii, dacă rezultatul e defectuos? Răspândind iluzia fericirii, răspândim depresia, chiar dacă avem bune intenții. Noi trăim în secolul cu cele mai multe cărți despre fericire pe cap de depresiv. Aceasta e cam tot ce a dobândit cultul fericirii deocamdată.” spune autorul.

Dorian Frutună mai menționează: „Iluzia Fericirii” nu este o carte antifericire, fiindcă nu mi-am propus să lupt împotriva fericirii, ci să demasc impostura acestui concept confuz, să dezvălui caracterul său speculativ și conjectural. În paginile cărții argumentez că fericirea este o iluzie, și e una pernicioasă, care induce aspirații nerealiste și ne îndepărtează de ceea ce contează cu adevărat în viața unui om: micile bucurii cotidiene, împlinirea existențială, realizarea vocației; toate aceste stări noi le putem trăi chiar și pe fundal de pierderi, depresii și suferințe, fără a ne mâhni la gândul că ne lipsește emblematica fericire. ”

                                                          

Cititorii lui Dorian Furtună au apreciat imediat noua carte și i-au transmis zeci de mesaje de felicitare și de mulțumire. Cel mai important text de acest fel vine însă de la soția scriitorului, Vera Terentiev-Furtună. Prezentatoarea TV a publicat pe internet o fotografie în care apare cu cartea în mână și a lăsat și un mesaj emoționant.

”Această mică bijuterie de carte (516 pagini) a fost creată nu fără sacrificii și "l-a răpit" pe Dorian de lângă noi pentru multe seri și multe weekenduri, dar ne bucură rezultatul. Unul dintre textele mele preferate e cel cu numărul 153. Veți vedea despre ce este.”, a scris soția lui Dorian Furtună.

                                                                         

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4501800537109