Octombrie 24, 2017
Colanții de nylon au împlinit 78 de ani!
Azi nicio femeie nu-și poate închipui viața fără ei. Au făcut schimbări revoluționare în lumea modei, și de aceea, astăzi sărbătorim ziua lor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În urmă cu 78 de ani, (la 24 octombrie 1939), DuPont a descoperit prima fibră sintetică, cunoscută drept nylon. Această descoperire a făcut revoluție în viața femeilor din toată lumea. Astfel, au apărut primele dressuri de nylon.

New York-ul a fost primul oraș din lume unde au apărut primii ciorapi de nylon. Iar zilnic, in SUA se vindeau peste patru milioane de colanți.

Chiar dacă costul colanților de nylon era mult mai mare decât cel al colanților de mătase, femeile cu fericire cheltuiau banii, pentru a-și putea ferici piciorușele.

 

Ciorapii de nylon au devenit celebri datorită actriţei Marlene Dietrich, care-i folosea pentru evidențierea trăsăturilor feminine.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, femeile neavând posibilitatea să-și cumpere colanți de nylon, își desenau pe picior o dungă neagră cu ajutorul creionului pentru ochi.

În ziua de astăzi, ciorapii de nylon au rămas la fel de importanți în garderoba femeilor. Nu s-a renunțat la ei, ci din contra, există sute de tipuri de ciorapi, care conferă feminitate și sexualitate oricărei femeil.

Ma mult ca atât, ciorapii fini sunt purtați în permanenţă de către femeile care activează în companii, bănci şi în mediul instituţional, indiferent de sezon. 

 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.67428708076477