Septembrie 13, 2023
Care este greșeala pe care o faci la fiecare masă? Îți crește riscul de infarct și accident vascular cerebral
Un ingredient aparent sigur pe care îl adaugi la fiecare masă ar putea crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mulți dintre noi punem un strop generos de sare pe mâncarea noastră înainte de a o mânca. Deși mulți oameni iau în serios avertismentele medicilor cu privire la condimente, noi cercetări au arătat că adăugarea de sare la mese poate crește riscul de probleme cardiace cu o cincime.

Potrivit The Sun, cercetătorii coreeni au descoperit că persoanele care își asezonează întotdeauna cina au avut cu 22% mai multe șanse de a suferi de bătăi neregulate ale inimii decât cele care nu folosesc niciodată sau rareori acest condiment.

Afecțiunea, cunoscută din punct de vedere medical sub numele de fibrilație atrială (FA), poate crește de cinci ori riscul de accident vascular cerebral. Profesorul James Leiper, de la British Heart Foundation, a declarat că studiul a fost “un memento sănătos” pentru a nu folosi prea multă sare, scrie avantaje.ro

Autorul principal, Dr. Yoon Jung Park, de la Spitalul Universitar Național Kyungpook, a declarat: „Studiul nostru indică faptul că o frecvență mai mică de adăugare a sării în alimente a fost asociată cu un risc mai mic de fibrilație atrială.”

Aceasta poate face ca organul să bată prea repede, provocând probleme precum amețeli, dificultăți de respirație și oboseală. Cercetări anterioare au arătat că un consum prea mare de sare poate crește riscul de hipertensiune arterială, care poate duce la fibrilație atrială.

Specialiștii recomandă ca adulții să nu consume mai mult de 6 g de sare pe zi, adică aproximativ o linguriță. Studiul, prezentat la congresul Societății Europene de Cardiologie de la Amsterdam, a analizat datele provenite de la 395.682 de britanici cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, timp de 11 ani.

Aceștia au fost chestionați cu privire la regularitatea cu care puneau sare în mâncare, variind de la „niciodată/rareori”, „uneori”, „de obicei” sau „întotdeauna” fac acest lucru.

Cercetătorii i-au urmărit apoi pe parcursul celor patru ani pentru a vedea cum acest lucru le-a afectat șansele de a dezvolta această afecțiune. În comparație cu cei care puneau întotdeauna sare în mâncare, cei care nu o făceau niciodată aveau cu 18% mai puține șanse de a suferi de fibrilație atrială.

Cei care sărează în mod obișnuit au avut cu 12% mai puține șanse, în timp ce cei care sărează „uneori” au avut cu 15% mai puține șanse.

Experții independenți au declarat că acest studiu „valoros” subliniază necesitatea ca oamenii să reducă sarea din dieta lor, mai scrie sursa citată anterior.

„Este bine știut faptul că un consum prea mare de sare poate duce la probleme de sănătate, inclusiv la hipertensiune arterială. Pe lângă faptul că vă crește riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, tensiunea arterială ridicată poate provoca, de asemenea, deteriorarea inimii, ceea ce, la rândul său, poate provoca fibrilație atrială. Numărul de persoane diagnosticate cu fibrilație acută a crescut la 1,5 milioane – o creștere de 50% în ultimii zece ani', a declarat profesorul Leiper.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5085391998291