August 20, 2018
Află cum să reduci pofta de ciocolată!
Ciocolata este unul din alimentele care nu te lasă să pierzi din kilograme. Are o substanță chemătoare care te face să vrei să o consumi la nesfârșit. Consumul de ciocolată ar putea să-ți dea peste cap întreaga cură de slăbire. Află însă, cum să reduci pofta de ciocolată.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Consumul frecvent de ciocolată poate avea efecte negative asupra organismului tău, și îți poate compromite dieta. Pentru a lupta cu această dependență, trebuie stabilit factorul care declanșează această nevoie, pentru că există anumite motive care fac ca dorința de ciocolată să apară.

 

 

„Fiecare poftă are un factor declanșator. Poate fi vorba despre ceva extern, cum ar fi mirosul prăjiturilor care au cremă de ciocolată sau poate fi un factor intern, de exemplu dacă te simți plictisit, supărat sau obosit. În baza acestor factori îți creezi o imagine despre prăjituri sau ciocolată și în acel moment pofta devine extrem de puternică”, - a exiplicat Julia Hormes, psiholog la Universitatea din New York.

 

 

 

Există două strategii care ajută la reglarea nevoii de dulce din organism. Strategia Mindfulness, este strategia de acceptare. Gândurile apar, dar nu trebuie să te axezi asupra lor. 

„În loc să mănânci o ciocolată te gândești constant la ea. Însă aceste gânduri nu înseamnă nimic mai mult. Rămân la stadiul de ipoteze.Poți să le vizualizezi ca și cum le-ai așeza pe o frunză și privești cum plutesc pe apa unui râu, îndepărtându-se treptat. Gândurile apar și dispar. Nu trebuie să rămâi concentrat exclusiv pe unul dintre ele. Lasă-le să treacă mai departe, dincolo de tine. Nu trebuie să acționezi conform imaginilor pe care le evocă”. 

 

 În momentele în care simți că ești pe cale să cedezi, poți încerca să te concentrezi asupra unor lucruri diferite. 

„Eram siguri că indicația de a evita gândurile despre ciocolată nu va face decât să intensifice tendința de a reveni la această imagine la nivel psihologic. De obicei, atunci când ți se spune să nu te gîndești la un elefant este chiar primul lucru care îți vine în minte. Cu toate acestea, persoanele intervievate au putut să uite complet de ciocolată gândindu-se la alte subiecte precum întâlnirile cu prietenii, evenimentele planificate pentru perioada imediat următoare, aglomerația din trafic sau problemele pe care le aveau de rezolvat la serviciu. Efectele au fost neutre asupra celor cărora nu le plăcea deloc ciocolata”, explică dr. Adrian Meule, psiholog la Universitatea din Salzburg.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6735942363739