Noiembrie 05, 2021
Documentarul moldoveanului Dumitru Grosei, ”cel mai bun lungmetraj din Europa”
Avem o țară mică și, din fericire, mulți oameni talentați, care ne duc faima în lume. Unul dintre aceștia este regizorul Dumitru Grosei. Documentarul său, ”CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” a fost premiat recent la categoria ”cel mai bun lungmetraj din Europa” în cadrul Quetzalcoatl Indigenous International Film Festival din Mexic.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Documentarul lui Grosei este despre regiunea Călărași, înconjurată de codri, care se află situat în mijlocul unei cruci imaginare formată pe harta Moldovei de patru mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula. Această locație bogată și frumoasă are propriile sale priorități specifice: istoria, cultura, spiritualitatea, etnografia, agricultura, meșteșugurile și obiceiurile străvechi. 

 

Potrivit alternative-cinema.com, CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI a mai avut 48 de selecții oficiale și 9 premii la Festivaluri Internaționale de Film din întreaga lume, în țări ca Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, SUA, Canada, China, Japonia, Rusia, România, Ungaria, Brazilia, Argentina, Letonia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina, India, Iran, Iraq, Siria, Azerbaijan, Africa de Sud și Nigeria.

Festivalul Quetzalcoatl Indigenous International Film, aflat la a doua ediție, a început ieri și va dura până pe 14 noiembrie. Filmul regizorului moldovean va fi proiectat pe 13 noiembrie. În cadrul concursului, sunt încurajate filmele de ficțiune sau documentare, de cercetare în domeniile antropologiei și etnografiei, sau dedicate drepturilor omului, în special cele care se concentrează pe explorarea culturii nativilor, aborigenilor și indigenilor. De asemenea, acest festival promovează sustenabilitatea și conservarea patrimoniului cultural din toată lumea.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.97370028495789